Tässä oppaassa näytetään, miten dynaaminen DNS (DDNS) otetaan käyttöön ExpressVPN-reitittimessä.

Jos verkkosi käyttää dynaamisia IP-osoitteita, laitteille osoitetut IP-osoitteet vaihtuvat ajan myötä. DDNS tarjoaa kiinteän viitepisteen, jota kutsutaan staattiseksi isäntänimeksi. Siitä on hyötyä palvelimen tai verkkosivuston isännöinnissä – jopa silloin, jos internet-palveluntarjoajasi vaihtaa IP-osoitteesi säännöllisesti.

Siirry osioon…

1. DDNS-isäntänimen hankkiminen
2. Dynaamisen DNS:n määrittäminen reitittimessä
IP-osoitteen päivittäminen manuaalisesti

1. DDNS-isäntänimen hankkiminen

Huomaa: Dynun ilmaisversion ominaisuudet riittävät useimmille käyttäjille. ExpressVPN-reititinsovellus tukee myös Duck DNS:ää, No-IP:tä, nsupdate.infoa sekä DUIA:ta.

Siirry Dynun verkkosivuille ja klikkaa Create Account.

Klikkaa Create Account.

Syötä pyydetyt tiedot ja klikkaa Submit. Dynu lähettää sinulle sähköpostin, jolla voit vahvistaa tilisi. Jos et löydä viestiä, tarkista roskapostikansiosi.

Luo tili klikkaamalla Submit.

Avaa vahvistussähköpostissa oleva linkki ja kirjaudu tilillesi.

Valitse DDNS Services.

Valitse DDNS Services.

Klikkaa +Add luodaksesi DDNS-palvelun.

Lisää DDNS-palvelu.

Jos sinulla ei vielä ole isäntänimeä, luo sellainen ja syötä se kohtaan Option 1. Klikkaa lopuksi +Add. Suosittelemme tätä vaihtoehtoa, jos isäntänimet eivät ole sinulle tuttuja.

Lisää haluamasi isäntänimi kohtaan Option 1.

Jos sinulla on jo oma isäntänimi, syötä se kohtaan Option 2 ja klikkaa +Add.

Syötä olemassaoleva isäntänimi kohtaan Option 2.

Näet sivun yläosassa isäntänimesi sekä kohdan IPv4 Address alla tämänhetkisen julkisen IP-osoitteesi. Klikkaa OFF-painiketta keskellä olevien asetusten kohdalla ja lopuksi Save.

Sinulla on nyt käyttövalmis DDNS-isäntänimi.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua nopeasti.

Takaisin sivun alkuun

2. Dynaamisen DNS:n määrittäminen reitittimessä

Huomaa: ennen kuin jatkat, varmista, että olet asentanut ExpressVPN:n reitittimeesi.

1. Kirjaudu ExpressVPN:ää käyttävään reitittimeesi.
  2. Valitse Lisäasetukset > Dynaaminen DNS.
    Valitse Dynaaminen DNS
  3. Valitse pudotusvalikosta käyttämäsi DDNS-palvelu. (Tässä oppaassa valitsemme dynu.comin.)
    Valitse käyttämäsi DDNS-palvelu.
  4. Kirjoita isäntänimitilisi tiedot. Jos käytit Dynua, syötä seuraavat tiedot:
    • Isäntänimi: syötä aiemmin luomasi isäntänimi.
    • Salasana: syötä Dynu-tilisi salasana.
  5. Valitse Tallenna.
    Valitse Tallenna.

Näet ”Päivitys onnistui!” -viestin.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua nopeasti.

Takaisin sivun alkuun

IP-osoitteen päivittäminen manuaalisesti

Kun olet määrittänyt dynaamisen DNS:n reitittimessä, IP-osoitteesi päivittyy automaattisesti.

Voit myös päivittää IP-osoitteesi manuaalisesti:

1. Kirjaudu ExpressVPN:ää käyttävään reitittimeesi.
  2. Valitse Lisäasetukset > Dynaaminen DNS > Päivitä IP-osoite.

Select “Update IP Address.”

Näet ”Päivitys onnistui!” -viestin.