Den här guiden visar hur du ställer in dynamisk DNS (DDNS) på en router som kör ExpressVPN.

Ifall ditt nätverk använder dynamiska IP-adresser innebär det att de IP-adresser som tilldelas dina enheter ändras över tid. En DDNS tillhandahåller en fast referenspunkt som kallas för statiskt värdnamn. Det kan användas för att hysa en server eller webbplats från ditt hem, även om din IP-adress kontinuerligt ändras av din internetleverantör.

Gå direkt till…

1. Hämta ditt DDNS-värdnamn
2. Bekräfta dynamisk DNS på routern
Uppdatera din IP-adress manuellt

1. Hämta ditt DDNS-värdnamn

Obs: Dynus ordinarie gratistjänst räcker för de flesta användare. ExpressVPN för routrar stöder också Duck DNS, No-IP, nsupdate.info och DUIA.

Gå till Dynus hemsida och klicka på Create Account.

Klicka på "Create Account."

Fyll i all information och klicka på Submit. Du kommer att få ett bekrätelsemejl från Dynu. Om du inte hittar det i inkorgen kan du kolla bland skräpposten.

Klicka på "Submit" för att skapa ett konto.

Öppna länken i verifieringsmejlet och logga in på ditt konto.

Välj DDNS Services.

Välj "DDNS Services."

Klicka på + Add för att lägga till en DDNS-tjänst.

Lägg till en DDNS-tjänst.

Ifall du inte har ett värdnamn kan du skapa ett och fylla i det under Option 1 och sedan klicka på + Add. Använd det här alternativet ifall du är mindre bekant med domännamn.

Fyll i det domännamn du vill ha under Option 1.

Ifall du redan har ditt eget domännamn kan du fylla i det under Option 2 och sedan klicka på + Add.

Fyll i ditt befintliga värdnamn under Option 2.

Nu kommer du se ditt värdnamn högst upp och din nuvarande offentliga IP under IPv4 Address. Sätt inställningarna i mitten på OFF och klicka på Spara.

Ditt DDNS-värdnamn är nu klart att användas.