För att använda våra appar och konfigurationer behöver du först skaffa ett ExpressVPN-konto.

Den här guiden visar dig hur du manuellt konfigurerar en VPN-anslutning på din Android-enhet med protokollet L2TP/IPsec.

Alla ExpressVPN-positioner kanske inte är tillgängliga för manuellt konfigurerade anslutningar. För att få tillgång till den fullständiga listan över VPN-positoner använder du appen istället.

Viktigt: L2TP/IPsec ger svagare säkerhetsfördelar och ska endast användas för anonymisering eller ändring av position. Om du befinner dig i ett land med omfattande censur så rekommenderas det att du använder ExpressVPN-appen för att få en stabilare VPN-anslutning.
Använder du Android 5.0 och senare? Följ den här installationsguiden för att använda ExpressVPN:s app för Android

Gå till…

1. Hitta dina uppgifter för ExpressVPN
2. Ställ in VPN-konfigurationen
Avinstallera VPN-konfigurationen

1. Hitta dina uppgifter för ExpressVPN

På din Android-enhet går du till ExpressVPN:s installationssida. Ange dina inloggningsuppgifter om du blir uppmanad till det och tryck på Logga in.

Tryck på "Logga in."

Ange verifieringskoden som skickats till din e-post.

Välj L2TP/IPsec.

Välj "L2TP/IPsec."

Du kommer att se ditt användarnamn, lösenord och en lista med serveradresser runt om i världen.

Detta visar dig ditt användarnamn, lösenord och en list med serveradresser runt om i världen

Låt webbläsarfönstret vara öppet. Du kommer att behöva informationen längre fram i installationen.