Viss information som syns i ExpressVPN:s app för Android syns även när skärmklipp tas i appen och i Androids multitaskingvy. Till exempel syns din riktiga IP-adress i VPN-fliken när du inte är ansluten till VPN, och vissa inloggningsuppgifter visas i Keys-fliken när ExpressVPN Keys är upplåst.

För ett extra lager sekretess kan du välja att manuellt inaktivera skärmklippsfunktionen i appen, vilket kommer innebära följande:

• Det kommer inte gå att ta skärmklipp av ExpressVPN:s app för Android.
  • Innehåll i ExpressVPN:s app för Android kommer inte att synas i multitasking-rutan.
  • Appar med särskilda behörigheter kommer inte kunna se visst innehåll på appskärmen när de visar ExpressVPN:s app.

Följ de här stegen för att använda funktionen:

1. Tryck på fliken Alternativ i ExpressVPN:s app för Android.
  2. Tryck på Inställningar.
  3. Tryck på App-skärmklipp under Övriga inställningar.
  4. Inaktivera alternativet Tillåt att appen tar skärmklipp.
  5. Starta om appen ifall du uppmanas till det.