Salasanojen turvallisuus -toiminto on ExpressVPN Keysin toiminto, joka arvioi kirjautumistietojesi turvallisuutta ja tarjoaa vinkkejä sekä ohjeita tietoturvallisuuden parantamiseksi. Sen avulla voit suojautua salasanojen vuotamiselta.

Salasanojen turvallisuus -toiminto suunniteltiin sinun yksityisyyttäsi ajatellen

ExpressVPN:llä ei ole pääsyä ExpressVPN Keysiin tallentamiisi kirjautumistietoihin, sillä ne on suojattu nollatietotodistukseen perustuvalla salauksella. Tämä tarkoittaa, että vain sinä voit poistaa salasanojesi salauksen.

Tästä syystä kirjautumistietojesi turvallisuus arvioidaan paikallisesti omassa laitteessasi. Arviota käytetään ainoastaan turvallisuusasteesi laskemiseen ja hyödyllisten ehdotusten näyttämiseen sovelluksessa. Turvallisuusaste perustuu salasanojesi vahvuuteen, salasanojen toistuvuuteen sekä tallennettujen verkko-osoitteiden turvallisuuteen.

Salasanan vahvuus

Salasanan vahvuusaste antaa sinulle hyvän käsityksen salasanan kestävyydestä arvailua ja väsytyshyökkäyksiä vastaan. Kun päivität salasanojasi, ExpressVPN Keys arvioi niitä käyttämällä alan vakiintunutta zxcvbn-kirjastoa. Salasanan vahvuusaste säilytetään nopeampaa käyttöä varten, ja se on nähtävillä ainoastaan silloin, kun avaat ExpressVPN Keysin.

Uudelleenkäytetyt salasanat

ExpressVPN Keys tarkistaa tietoturvallisesti, käytetäänkö tiettyä salasanaa useammassa kuin yhdessä kohteessa. Näin varmistamme, että salasanojesi salausta ei poisteta ja tietoja ladata muistiin, ellei tämä ole täysin välttämätöntä.

Menetelmä tapahtuu seuraavasti:

• Salasanatiivisteen (joka on salasanaasi vastaava satunnainen merkkijono) viisi ensimmäistä merkkiä säilytetään ExpressVPN Keysissä, kun päivität salasanasi.
  • Jos useammat kuin yhdet kirjautumistiedot käyttävät samaa viisimerkkistä salasanatiivistettä, salasanan salaus poistetaan uudelleenkäytön vahvistamiseksi.

Turvattomat verkko-osoitteet

ExpressVPN Keys tarkistaa, alkaako kirjautumistietojesi verkko-osoite http://-muodossa turvallisemman https://-muodon sijaan ja varoittaa sinua asiasta, jotta kirjautumistietojen lähettäminen verkkosivustoille ei tapahtu turvattomasti.