Tärkeää: ExpressVPN Keys on vaiheittaisessa julkaisussa Windowsilla, Macilla ja Linuxilla Chrome-laajennuksena sekä ExpressVPN:n  iOS– ja Android-sovelluksissa. Salasanojen turvallisuus -toiminto on saatavilla ExpressVPN Keysin Android- ja iOS-sovelluksissa. Se julkaistaan myöhemmin myös Keysin selainlaajennukselle.

Salasanojen turvallisuus -toiminto on ExpressVPN Keysin toiminto, joka on suunniteltu parantamaan tiliesi yleistä turvallisuustasoa. Toimintoon kuuluu salasanojesi turvallisuutta arvioiva turvallisuusaste sekä vinkkejä ja neuvoja salasanaturvallisuuden parantamiseen sekä salasanahakkereilta suojautumiseen.

Turvallisuusasteen laskentaperusteita ovat salasanojesi vahvuus, saman salasanan käyttäminen useammin kuin kerran sekä tallentamiesi verkkosivujen URL-osoitteiden turvallisuustaso. Turvallisuusasteesi kasvaa, kun keskityt näihin seikkoihin.

Kirjautumistietoihisi ja salasanoihisi pääsee käsiksi paikallisesti laitteesi kautta – ne eivät koskaan poistu laitteeltasi muualle. Lue lisää Salasanojen turvallisuus -toiminnon yksityisyyskäytännöstä.

Jotta voit käyttää Salasanojen turvallisuus -toimintoa, tulee sinun lisätä palveluun vähintään yhdet kirjautumistiedot ja sitten napauttaa numerokuvaketta Keys-näkymän oikeassa yläreunassa.

Miten voin parantaa turvallisuusastetta?

Lue alta lisää turvallisuusuhista, jotka voivat vaikuttaa turvallisuusasteeseesi, ja keinoista parantaa sitä.

Heikot salasanat

Heikot salasanat voidaan helposti arvata tai murtaa niin ihmisten kuin tietokoneiden toimesta, mikä altistaa ne salasanavarkauksille ja -murroille. Heikkoja salasanoja ovat yleiset sanakirjasanat, kuten ”omena” tai ”poika” sekä helposti arvattavat sanat, kuten paikannimet tai läheistesi nimet.

Jotta kaikki tilisi pysyisivät suojattuina, luo vahvat ja uniikit salasanat ExpressVPN Keysissä.

Uudelleenkäytetyt salasanat

Uudelleenkäytetty salasana on salasana, jota olet käyttänyt useissa eri palveluissa tai eri tileillä. Jos salasanasi murretaan, murtaja voi päästä luvattomasti käsiksi kaikkiin tileihisi, jotka käyttävät samaa salasanaa. Mitä useammalla tililläsi on sama salasana, sitä suuremmat ovat riskit.

Jotta kaikki tilisi pysyisivät suojattuina, luo vahvat ja uniikit salasanat ExpressVPN Keysissä.

Kirjautuminen turvattomissa URL-osoitteissa

Turvattomat URL-osoitteet alkavat merkkisarjalla http:// ja turvalliset puolestaan merkkisarjalla https://. Turvattomissa osoitteissa tiedonvälitys sinun ja verkkosivuston välillä ei ole salattua, jolloin kolmannet osapuolet saavat tietää esimerkiksi salasanasi, käyttäjänimesi, sähköpostiosoitteesi sekä luottokorttisi numerot.

Jotta kaikki tilisi pysyisivät suojattuina, käytä vain https://-osoitteita.

1. Keysin kirjautumistietonäkymän yläosassa napauta Korjaa.
  2. Napauta Käytä HTTPS:ää.