Adgangskodesundhed er en funktion i ExpressVPN Keys, der vurderer sikkerheden af dine logins, samt giver tips og vejledning om, hvordan du kan forbedre dem, hvilket beskytter dig mod hacking af dine adgangskoder.

ExpressVPN Keys (ExpressVPN’s adgangskodeadministrator) blev skabt i overensstemmelse med industriens bedste praksis for sikre apps og cloud-infrastruktur, herunder udførelse af omfattende trusselsmodeller og sikkerhedsvurderinger. Den er også blevet uafhængigt revideret af cybersikkerhedseksperter (som Cure53) for at sikre, at den leverer de højeste standarder indenfor beskyttelse af dine personlige data.

Adgangskodesundhed er designet med dit privatliv i tankerne

De logins, du gemmer i ExpressVPN Keys, kan ikke tilgås af ExpressVPN, da de er beskyttet af vidensfri kryptering. Det betyder, at det kun er dig, der kan dekryptere dine adgangskoder.

Derfor vurderes sikkerheden af dine logins lokalt på din egen enhed. Resultatet bruges kun til at beregne din sikkerhedsscore og vise dig nyttige forslag i appen. Din sikkerhedsscore er baseret på styrken af dine adgangskoder, om du bruger den samme adgangskode mere end én gang, og om de webadresseadresser, du har gemt, er sikre.

Adgangskodestyrke

Adgangskodestyrkescoren giver en god indikation af din adgangskodes styrke over for gætværk eller brute force-angreb. ExpressVPN Keys vurderer styrken af dine adgangskoder, når du opdaterer dem, med branchens zxcvbn-standardbibliotek. Adgangskodestyrkescoren gemmes for hurtigere adgang og er kun tilgængelig, når du åbner ExpressVPN Keys.

Genbrugte adgangskoder

ExpressVPN Keys tjekker, om dine adgangskoder bruges i mere end ét login på en måde, der beskytter dine data, og sikrer, at dine adgangskoder ikke dekrypteres og gemmes i hukommelsen, medmindre det er absolut nødvendigt.

For at opnå dette:

• De første fem tegn i hash-koden på din adgangskode (som er en uforståelig række tegn, der repræsenterer din adgangskode) gemmes i ExpressVPN Keys, når du opdaterer din adgangskode.
  • Hvis mere end ét login bruger de samme første fem tegn i en hash-kode i din adgangskode, vil adgangskoden blive dekrypteret for at bekræfte, at den genbruges.

Usikre webadresser

ExpressVPN Keys tjekker, om webadresser, der er gemt i dine logins, starter med “http://” i stedet for den mere sikre “https://”, og advarer dig, hvis de gør for at undgå at overføre data usikkert, når du tilgår hjemmesiden for at logge ind.

Udsatte adgangskoder

Vigtigt: Denne funktion er kun tilgængelig i ExpressVPN-appen til iOS og Android.

ExpressVPN Keys giver dig besked om, hvorvidt dine adgangskoder har været med i et databrud gennem tjenesten HaveIBeenPwned. Dine personlige oplysninger deles aldrig med eksterne parter under denne proces. Hvis du ikke ønsker at tjekke for udsatte adgangskoder, kan du altid deaktivere denne funktion i appindstillingerne.

Dine adgangskoder sendes aldrig til ExpressVPN eller HaveIBeenPwned
  1. ExpressVPN Keys opretter en hashnøgle på 40 tegn for hver adgangskode, som er en uforståelig streng af tegn, der repræsenterer din adgangskode.
  2. Keys sammenligner derefter hashnøglerne for hver af dine adgangskoder med en organiseret liste over de mest almindelige lækkede adgangskoder, som er gemt lokalt i ExpressVPN-appen.
  3. Keys sender kun de første fem tegn i hver hashnøgle, der ikke findes på den organiserede liste, til ExpressVPN Keys’ servere, som derefter overfører anmodningen til HaveIBeenPwned.
  4. HaveIBeenPwned sender en liste over sårbare adgangskoder tilbage, som har hashnøglerne, der starter med de samme fem tegn som dine.
  5. Til sidst sammenligner ExpressVPN Keys dem lokalt på din enhed.
Din IP-adresse bliver aldrig sendt til HaveIBeenPwned

For yderligere at beskytte dit privatliv vil din IP-adresse aldrig være synlig for HaveIBeenPwned.

Når Keys tjekker for udsatte adgangskoder, sendes anmodningen først gennem ExpressVPN Keys sikre servere, før den videresendes til HaveIBeenPwned og tilbage gennem samme rute.

Tofaktorgodkendelse (2FA) er ikke aktiveret

ExpressVPN Keys giver dig besked, hvis dine gemte konti er kompatible med 2FA, og opfordrer dig til at aktivere det for disse konti. 2FA tilføjer et ekstra beskyttelseslag, der forhindrer uautoriseret adgang, selvom dine adgangskoder er kompromitteret.

Du kan endda bruge Keys som godkendelsesværktøj, når du logger ind på hjemmesider og tjenester med 2FA aktiveret.