Adgangskodesundhed er en funktion i ExpressVPN Keys, der er designet til at hjælpe med at forbedre din overordnede kontosikkerhed. Funktionen giver en vurdering af din adgangskodesikkerhed gennem en sikkerhedsscore, samt råd og vejledning om, hvordan du kan forbedre den og beskytte dig selv mod adgangskodehacking.

The user interface of Password Health.

Din sikkerhedsscore beregnes ud fra styrken af dine adgangskoder, om du bruger den samme adgangskode mere end én gang, og om de webadresseadresser, du har gemt, er sikre. Din score vil blive forbedret, efterhånden som du løser disse problemer.

Dine logins og adgangskoder vurderes lokalt på din enhed – de forlader aldrig din enhed. Få mere at vide om beskyttelsen af dine personlige oplysninger i Adgangskodesundhed.

For at få adgang til Adgangskodesundhed skal du tilføje mindst ét login og derefter trykke på nummerikonet øverst til højre på Keys-skærmen.

Hvordan kan man forbedre sin sikkerhedsscore?

Få mere at vide om de sikkerhedsproblemer, der kan påvirke din sikkerhedsscore, og om, hvordan du kan forbedre den nedenfor.

Svage adgangskoder

Svage adgangskoder kan være lette at gætte eller knække for både mennesker og computere, hvilket gør dem sårbare over for adgangskodetyveri eller kompromis. Svage adgangskoder omfatter almindelige ord i ordbogen, såsom “æble” eller “dreng” eller ord, der er nemme at gætte, såsom stednavne eller navnet på din partner.

For at holde alle dine konti sikre, skal du generere stærke og unikke adgangskoder i ExpressVPN Keys.

Genbrugte adgangskoder

En genbrugt adgangskode er en adgangskode, du bruger på tværs af flere tjenester eller konti. Hvis din adgangskode bliver kompromitteret, kan hackerne få uautoriseret adgang til alle de konti, der bruger den kompromitterede adgangskode. Jo flere konti, du har med den samme adgangskode, desto højere er risikoen.

For at holde alle dine konti sikre, skal du bruge stærke og unikke adgangskoder til alle dine konti.

Logins gennem usikre webadresser

Usikre webadresser starter med http:// i stedet for https://. Alle data, der sendes mellem dig og hjemmesiden, er ikke krypteret og kan læses af tredjeparter, herunder dine adgangskoder, brugernavne, e-mailadresse og kreditkortnumre.

For at holde alle dine konti sikre, skal du kun bruge https:// i dine webadresser:

1. På loginoplysningsskærmen for Keys skal du trykke på Find løsning øverst.
  2. Tryk på Brug HTTPS.

Udsatte adgangskoder

En adgangskode er udsat, hvis den er blevet fundet på en liste over adgangskoder online – ofte som en del af et datasikkerhedsbrud. Hackere forsøger ofte at logge ind på tjenester ved at prøve alle kendte og udsatte adgangskoder, der er tilgængelige på dark web. Jo flere konti du har med den samme udsatte adgangskode, desto mere sårbar er du over for at blive hacket.

Databrud kan potentielt gøre dine adgangskoder udsatte, og brud bliver rapporteret med en accelereret hastighed, nogle gange flere gange om ugen. For at minimere risikoen for udsatte adgangskoder skal du bruge stærke og unikke adgangskoder til alle dine konti og opdatere enhver udsat adgangskode, så snart ExpressVPN Keys advarer dig om at gøre det.

Tofaktorgodkendelse er ikke aktiveret

Tofaktorgodkendelse (2FA) tilføjer et ekstra beskyttelseslag til dine onlinekonti, hvilket forhindrer uautoriseret adgang, selvom dine adgangskoder kompromitteres.

For at holde dine konti sikre bør du aktivere 2FA, hvor det er muligt. ExpressVPN Keys giver dig mulighed for at føje 2FA-koder til kompatible konti i ExpressVPN-appen til Android og iOS. Når de er konfigureret, kan Keys nemt generere 2FA-koder – også kendt som tidsbaserede engangsadgangskoder (TOTP’er) – til hjemmesider eller apps med 2FA aktiveret.

Important: You can only view and copy 2FA codes on the ExpressVPN Keys browser extension. You will be able to add 2FA codes on the browser extension at a later date.