Observera: Vissa hemsidor blockerar IP-adresser från VPN-leverantörer, inklusive ExpressVPN. Att ansluta till en annan ExpressVPN-serverposition löser oftast problemet. Även om vi inte kan garantera att en särskild hemsida alltid kommer vara tillgänglig när du ansluter till vår tjänst så ber vi dig kontakta supportteamet för att få hjälp direkt.

Den här guiden är till för användare som anslutit till ExpressVPN men har problem med att komma åt vissa hemsidor.

Innan du fortsätter ska du säkerställa att du använder den senaste versionen av ExpressVPN-appen. Följ därefter dessa problemlösningsstegen:

1. Om du använder en mobil enhet, stäng av din enhets positionsinställningar eller positionstjänster innan du ansluter till VPN.
    För iOS-enheter, tryck Inställningar > Integritet > Platstjänster. Stäng av Platstjänster. Tryck på Stäng av för att stänga av platstjänster för alla appar.

För Android, öppna Inställningar. Tryck på Position. Högst upp stänger du av Använd position.

2. Tryck på On-knappen för att ansluta till en VPN-serverposition. För bästa resultat, anslut till en position i ett land där du kan komma åt hemsidan du vill använda.
  3. Kolla din IP-adress för att säkerställa att din anslutning till VPN-positionen upprättaddes.
  4. Försök använda hemsidan igen. Om den fortfarande är blockerad, eller om du stött på ett proxyfel, försök ansluta till en annan VPN-position. Om du vill komma åt populära hemsidor och tjänster kan du kontakta ExpressVPN:s supportteam för att få VPN-serverrekommendationer.

Vissa tjänster kommer be om att få veta din position.

A location request prompt.

Om du ser det här meddelandet och du använder Mac eller Windows kan du använda ExpressVPN:s webbläsartillägg för att spoofa din geoposition.