Tässä oppaassa näytetään, miten vahva pääsalasana luodaan. Jos sinulla on ongelmia pääsalasanan luomisessa tai vaihtamisessa, löydät apua tältä vianmäärityssivulta.

Pääsalasanasi suojaa tietojasi. Sen avulla ainoastaan sinä saat pääsyn salasanojen hallintaan tallentamiisi kirjautumistietoihin ja voit avata niiden salauksen. Pääsalasanasi tulee olla sekä vahva että mieleenpainuva, jotta kukaan ei voi arvata sitä ja jotta sinä muistat sen helposti.

Tee siitä uniikki

Älä koskaan käytä samaa salasanaa eri tileillä. Luo pääsalasanastasi sellainen, jota et ole käyttänyt muissa sovelluksissa tai sivustoilla, mukaan lukien ExpressVPN-tilisi.

Tee siitä mieleenpainuva

Pääsalasanaa luodessasi kokeile useamman sanan yhdistämistä niin, että salasanasta tulee vähintään 12 merkkiä pitkä.

Voit esimerkiksi tehdä sanoista tarinan, joka helpottaa pääsalasanan muistamista. Jos salasanasi on ”TarinaHirviöPilaantunutRuisleipä#”, muista ”tarina hirviöstä, joka söi pilaantuneen ruisleivän ja ristikkoperunan”.

Voit lisätä sanojen väliin erotukseksi väliviivoja tai muita merkkejä, jotta pääsalasana on helpompi muistaa, esimerkiksi ”Tarina-Hirviö-Pilaantunut-Ruisleipä#”. Ei ole suositeltavaa käyttää monenlaisia erikoismerkkejä, sillä yhdellä laitteella käytettävissä olevat erikoismerkit eivät ole välttämättä käytössä muilla laitteilla.

Älä käytä itsestään selviä ja heikkoja salasanoja

Vältä yleisiä sanoja, kuten ”omena” tai ”poika”, paikkojen nimiä, perheenjäsenten nimiä ja merkkipäiviä, kuten syntymäpäiviä ja vuosipäiviä. Epätavallisten sanojen käyttäminen tekee salasanan murtamisesta vaikeampaa. Jos kirjoitat sanat väärin, salasana on entistä vaikeampi murtaa.

Vältä yleisesti käytössä olevien korvaavien merkkien käyttöä, esimerkiksi ”P455w0rd” sanan ”Password” sijaan.

Älä käytä koskaan kirjaimia, numeroita tai näppäimistön näppäimiä järjestyksessä tähän tapaan: ”abcde45678” tai ”qwerty12321”.

Kun olet luonut pääsalasanan, harjoittele sen syöttämistä muutaman kerran. Jos unohdat pääsalasanasi tulevaisuudessa, sinun täytyy käyttää palautuskoodia palauttaaksesi käyttöoikeutesi salasanojen hallintaan.