Als u niet met het internet kunt verbinden, kan het zijn dat u een proxy server gebruikt. In deze handleiding leest u hoe u hoe u uw proxy instellingen voor Opera uitschakelt.

Een proxy server is een bemiddelaar tussen uw computer en internet, die vaak wordt gebruikt om uw echte locatie te verbergen en u toegang te geven tot websites die anders zouden worden geblokkeerd. Proxy’s bieden echter niet dezelfde privacybescherming als een VPN. Als u ExpressVPN gebruikt, is het niet nodig om een proxy te gebruiken naast de VPN verbinding.

Belangrijk: Met de stappen hieronder krijgt u geen toegang tot online streamingdiensten die in uw regio geblokkeerd worden.

Ik zit op…

Windows
Mac

Proxy’s in Opera op Windows uitschakelen

1. In het Opera browser, klik op Instellingen pictogram. in de linkerbalk. Klik op Geavanceerd > Browser.
    Onder “Geavanceerd,” klik op “Browser.”
  2. Scroll naar beneden naar Systeem en selecteer vervolgens De proxy instellingen van uw computer openen.
    Onder “Systeem” klikt u op “De proxy instellingen van uw computer openen.”
  3. Onder Automatisch proxy instellen, schakel Instellingen automatisch detecteren uit.
    Toggle "Automatic detect settings" off.
  4. Onder Handmatig proxy instellen, schakel Een proxy server gebruiken uit.
    Schakel "Een proxy server gebruiken" uit.
  5. Klik op Opslaan.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

Proxy’s in Opera op Mac uitschakelen

1. In het Opera browser, klik op Instellingen pictogram. in de linkerbalk. Klik op Geavanceerd > Browser.
    Onder “Geavanceerd” klikt u op “Browser.”
  2. Scroll naar beneden naar Systeem en selecteer vervolgens De proxy instellingen van uw computer openen.
    Onder “Systeem” klikt u op “De proxy instellingen van uw computer openen.”
  3. In het tabblad Proxy’s haalt u alle vinkjes uit de vakjes weg.
    In het tabblad “Proxy's” haalt u alle vinkjes bij de protocollen weg.
  4. Klik op OK > Toepassen.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

Andere problemen?

Als u andere problemen ervaart, zoals geen toegang hebben tot bepaalde websites en diensten, neem dan voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.