Get ExpressVPN on Windows.
Behöver du ett VPN till Windows?
Bjud in en vän nu

I den här guiden får du lära dig hur du manuellt installerar VPN för enheter som kör Windows 10 (inklusive Microsoft Surface) med hjälp av L2TP/IPsec-protokollet.

Alla ExpressVPN-positioner är eventuellt inte tillgängliga för manuellt konfigurerade anslutningar. Om du vill komma åt samtliga VPN-positioner ska du installera appen.

Viktigt: L2TP/IPsec ger svaga säkerhetsfördelar och bör endast användas i anonymiseringssyfte och vid byte av position.

Föredrar du att använda appen? Se instruktioner för Windows 10.

Gå till…

1. Hitta dina inloggningsuppgifter till ExpressVPN
2. Lägg till en ny VPN-anslutning
3. Anslut till en serverposition
Anslut till en annan serverposition
Koppla från en serverposition

1. Hitta dina inloggningsuppgifter till ExpressVPN

Gå till ExpressVPN:s installationssida. Ifall du uppmanas till det, fyll i dina inloggningsuppgifter till ExpressVPN och klicka på Logga in.

Fyll i dina inloggningsuppgifter och klicka på "Logga in".

Fyll i verifieringskoden som skickats till din e-post.

Till höger, välj PPTP & L2TP/IPsec.

Klicka "PPTP & L2TP/IPsec."

Du kommer se ditt användarnamn, lösenord och en lista över serveradresser världen över.

Det här visar dig ditt användarnamn, lösenord och en lista över serveradresser världen runt.

Håll det här webbläsarfönstret öppet. Du kommer behöva informationen för installationen senare.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s supportteam för omedelbar assistans.

Tillbaka till toppen

2. Lägg till en ny VPN-anslutning

För att lägga till en ny VPN-anslutning, välj ikonen för internetåtkomst i ditt aktivitetsfält.

Ifall du använder wifi-anslutning kommer ikonen se ut så här:

Klicka på internetikonen på ditt verktygsfält.

Använder du ethernet-anslutning kommer ikonen se ut så här:

Klicka på internetikonen på ditt verktygsfält.

Från menyn som dyker upp, välj Nätverks- och internetinställningar.

Klicka på "Nätverks- och internetinställningar".

I menyn till vänster, välj VPN > Lägg till en VPN-anslutning.

Klicka "Lägg till en VPN-anslutning".

I fönstret Lägg till en VPN-anslutning, fyll i följande:

• VPN-leverantör: Välj Windows (inbyggt).
  • Anslutningsnamn: Fyll i ett namn som hjälper dig komma ihåg VPN-anslutningen, till exempel: ExpressVPN Sthlm.
  • Serverns namn eller adress: Fyll i en av de serveradresser som tillhandahålls (t.ex. la-abc-abcd.abcde.com).
  • VPN-typ: Välj L2TP/IPsec med i förväg delad nyckel.
  • I förväg delad nyckel: Ange 12345678.
  • Typ av inloggningsinformation: Välj Användarnamn och lösenord.
  • Användarnamn: Ange det användarnamn du hittade tidigare.
  • Lösenord: Ange det lösenord du hittade tidigare.

Kryssa i rutan brevid Kom ihåg min inloggningsinformation.

Välj Spara.

Fyll i informationen för L2TP VPN-anslutning och klicka på "Spara"-