ExpressVPN:s funktion Smart position väljer automatiskt den bästa VPN-positionen för dig. Smart postion-algoritmen rankar VPN-positioner med hjälp av anonyma parametrar som nedladdningshastighet, fördröjning och avstånd.

Observera: Det går inte att inaktivera Smart position. Du kan dock välja att inte använda funktionen och istället ansluta till valfri serverposition.

Gå direkt till…

Vem bör använda Smart position?
Hur du ansluter till en Smart position
Anslut till en annan serverpositon

Vem bör använda Smart position?

Anslut till en VPN-server med Smart position ifall du vill ha en säker anslutning som är snabb och pålitlig men inte har några särskilda platspreferenser.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s support-team och få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Hur du ansluter till en Smart position

Se den sektion nedan som är relevant för din enhet.

Windows, Mac, Android och iOS

Som utgångspunkt föreslås Smart position första gången du ansluter till ExpressVPN. Välj On-knappen för att ansluta.

För att ansluta, tryck på On-knappen.

Linux

För att ansluta med Smart position, ange

expressvpn connect smart

Ange “expressvpn connect smart” för att ansluta till smart position på Linux.

Routrar

Första gången du ansluter till ExpressVPN kommer du som standard automatiskt anslutas via Smart position.

Som standard kommer du automatiskt anslutas till den position som ger dig den optimala upplevelsen, kallad Smart position.