ExpressVPN:s funktion Smart position väljer automatiskt den bästa VPN-positionen för dig. Smart postion-algoritmen rankar VPN-positioner med hjälp av anonyma parametrar som nedladdningshastighet, fördröjning och avstånd.

Observera: Det går inte att ”inaktivera” Smart position. För att ansluta till en annan position är det bara att följa de här stegen.

Gå direkt till…

Vem bör använda Smart position?
Hur du ansluter till en Smart position
Anslut till en annan serverpositon

Vem bör använda Smart position?

Om snabb uppkoppling och höga surfhastigheter är viktigt för dig kommer Smart position att rekommendera en position åt dig.

Om du inte har någon särskild preferens vad gäller serverposition kan det vara bra att använda Smart position som standard.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s support-team och få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Hur du ansluter till en Smart position

För att ansluta med hjälp av Smart position i apparna för Windows, Mac, Android eller iOS, tryck bara på ON-knappen.

Klicka för att ansluta ExpressVPN på Mac.

För att ansluta med hjälp av Smart position i appen för Linux, ange expressvpn connect smart

smart-connect

I ExpressVPN:s app för routrar kommer du att anslutas med hjälp av Smart position som standard.

ExpressVPN:s app för routrar är ansluten.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s support-team och få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Anslut till en annan serverpositon

Behöver du hjälp att välja position? Läs den ultimata guiden till val av VPN-position.

Om du vill ansluta till andra positioner kan du öppna en lista över rekommenderade positioner.

• I apparna för Windows, Mac, Android eller iOS: Tryck på VÄLJ POSITION > fliken Rekommenderade > dubbelklicka på den position du vill ansluta till. Du kan också välja att bläddra igenom samtliga positioner eller söka efter en specifik position att ansluta till.
  • I appen för Linux: ange expressvpn list och välj en av de positioner som är märkta med ”Y”. Ange sedan expressvpn connect [location name] för att ansluta till en rekommenderad position. Du kan också använda det här kommandot för att ansluta till en position du själv väljer.
  • I ExpressVPN:s app för routrar: Gå till appens admin-panel och välj en position listad under VPN-fliken för att ansluta till den. Du kan också välja Alla positioner eller söka efter en specifik position att ansluta till.

Ifall du tidigare anslutit till en annan serverposition kan du återgå till Smar position genom att välja den position som är märkt med Smart position.

Klicka på Smart position.