Important: ExpressVPN Keys rullas gradvis ut på Windows, Mac och Linux via ett webbläsartillägg för Chrome och i ExpressVPN:s app för iOS och Android.

Med ExpressVPN Keys kan du kolla om din e-postadress har röjts i dataintrång och om några andra personuppgifter har avslöjats i samband med e-postadressen. Informationskällan är HaveIBeenPwned, en tjänst som spårar och rapporterar om dataintrång världen över.

Dataintrång uppstår ofta och de kan påverka alla typer av tjänster – från lokala småföretag till populära, kända sociala medier som LinkedIn eller Twitter. Om din e-postadress har hittats i ett dataintrång så kan andra personuppgifter, inklusive ditt lösenord eller betalningsuppgifter, också har exponerats.

För att skydda dina personuppgifter rekommenderas det att du kontrollerar om din e-postadress har exponerats i dataintrång. Om den har det så uppdaterar du lösenordet för det komprometterade kontot samt för andra konton som använder samma komprometterade lösenord. Det är också god praxis att lagra de uppdaterade inloggningarna i ExpressVPN Keys. Då kan du generera starka och unika lösenord, och hålla dem säkra.

Kontrollera om din e-postadress har exponerats i dataintrång

Om du redan har börjat använda ExpressVPN Keys följer du de här stegen:

1. I ExpressVPN-appen, tryck på fliken Keys.
  2. Lås upp ExpressVPN Keys.
  3. Längst upp till höger, tryck på + > Kontrollera efter dataintrång.
  4. Ange din e-postadress och tryck därefter på Kontrollera denna mejl.
  5. Tryck på ett konto som har påverkats av ett dataintrång.
  6. Tryck på Hjälp mig fixa.
  7. Uppdatera ditt lösenord och lägg till inloggningarna i Keys.

Om du inte har lagt till några inloggningar i ExpressVPN Keys ännu, tryck på Kontrollera efter dataintrång på huvudskärmen för Keys och följ anvisningarna.

Integritet med ”Kontrollera efter dataintrång”

Med ExpressVPN Keys kan du kolla om en e-postadress har hittats i ett dataintrång. Dessa data sammanställs av HaveIBeenPwned. Processen är säker och bryter inte mot din sekretess eller exponerar dina personuppgifter.

Din e-postadress skickas aldrig till ExpressVPN eller HaveIBeenPwned

För att skydda din integritet skickar ExpressVPN Keys aldrig din e-postadress till våra servrar eller till HaveIBeenPwneds servrar när vi kollar om de ingått i ett dataintrång:

1. ExpressVPN Keys skapar en hash på 40 tecken för din e-postadress, vilket är en obegriplig sträng med tecken som representerar adressen.
  2. Keys överför därefter de första sex tecknen på denna hash till HaveIBeenPwned, vilket säkerställer att HaveIBeenPwned aldrig får den fullständiga hashen på 40 tecken.
  3. HaveIBeenPwned returnerar därefter alla hashar för e-postadresser som börjar med samma första sex tecken som din, samt korresponderande dataintrång.
  4. Slutligen kontrollerar ExpressVPN Keys, på din enhet, om någon av de mottagna hasharna matchar din e-postadress, innan resultaten visas.

Din IP-adress skickas aldrig till HaveIBeenPwned

För att ytterligare skydda din integritet visas din IP-adress aldrig för HaveIBeenPwned.

När du kollar efter dataintrång går din första förfrågan via ExpressVPN Keys säkra servrar innan den skickas till HaveIBeenPwned, och den kommer tillbaka samma väg.