Den här guiden visar hur du väljer rätt VPN-position för dina behov. ExpressVPN har tusentals servrar på många olika positioner runt om i världen. Se hela listan över våra VPN-serverpositioner här.

Vad vill du göra?

Få åtkomst till innehåll som tv-program och filmer från ett särskilt land
Kringgå censur på din nuvarande position
Få en säker och privat anslutning
Få snabba nedladdningshastigheter
Åtgärda problem med min nuvarande VPN-serverposition

Få åtkomst till innehåll som tv-program och filmer från ett särskilt land

Viktigt: För att få rekommendationer om VPN-servrar för en specifik streamingtjänst kan du kontakta ExpressVPN:s supportteam.

För att komma åt innehåll från en specifik plats behöver du ansluta till en VPN-serverposition i det aktuella landet. Ifall det finns flera serverpositioner i det landet väljer du den som ligger närmast din geografiska position.

Så här ansluter du till en VPN-serverposition:

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s supportteam för att få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Kringgå censur på din nuvarande position

Om du befinner dig i ett land med mycket censur använder du funktionen Smart position i appen. Smart position rekommenderar automatiskt den bästa positionen för dig baserat på anonyma mätvärden som nedladdningshastighet, fördröjning och avstånd.

Funktionen Smart position rekommenderar automatiskt den bästa positionen för dig baserat på anonyma mätvärden som nerladdningshastighet, fördröjning och avstånd.

Lär dig hur du ansluter med Smart position.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s supportteam för att få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Få en säker och privat anslutning

För en säker och privat anslutning, använd appens funktion Smart position som automatiskt väljer den snabbaste VPN-positionen för dig baserat på anonyma parametrar som nedladdningshastighet, fördröjning och avstånd.

Funktionen Smart position rekommenderar automatiskt den bästa positionen för dig baserat på anonyma mätvärden som nerladdningshastighet, fördröjning och avstånd.

Lär dig hur du ansluter med Smart position.