Den här guiden visar dig hur du byter VPN-protokoll på en router som kör ExpressVPN.

VPN-protokoll är de metoder din enhet använder för att ansluta till en VPN-server. ExpressVPN rekommenderar att du använder alternativet Automatiskt. Det används som standard och väljer automatiskt det protokoll som passar ditt nätverk.

Om du inte kan ansluta till VPN med alternativet Automatiskt rekommenderas du att prova andra VPN-protkoll.

Obs: Alla enhetsgrupper kommer att använda samma VPN-protokoll.

Gå till…

Olika typer av VPN-protokoll
Byt VPN-protokoll på en router som kör ExpressVPN

Olika typer av VPN-protokoll

Om du inte kan ansluta med Automatiskt protokoll kan du prova de här protokollen:

Lightway (UDP eller TCP)

Lightway är ExpressVPN:s eget banbrytande protokoll som optimerats för hastighet, säkerhet och stabilitet. Lightway – UDP funkar bäst på de flesta nätverk, men Lightway – TCP kan ge en bättre anslutning på vissa nätverk.

OpenVPN (UDP eller TCP)

OpenVPN ger en bra kombination av hastighet och säkerhet. OpenVPN – UDP är optimalt för de flesta nätverk, men OpenVPN – TCP kan funka bättre på vissa nätverk.

IKEv2

IKEv2 (Internet Key Exchange Version 2) ger en snabb anslutning men kanske inte funkar på alla nätverk.

Läs mer om olika VPN-protokoll.