När du aktiverar biometrisk upplåsning kan du få tillgång till dina inloggningar i ExpressVPN Keys utan att använda ditt primära lösenord. Då blir det enklare för dig att ta kontroll över din lösenordssäkerhet.

ExpressVPN Keys (ExpressVPN:s lösenordshanterare) har byggts enligt branschens bästa praxis för säkra appar och molninfrastruktur, vilket bland annat täcker utförande av omfattande hotmodeller och säkerhetsbedömningar. Den har också blivit oberoende granskad av cybersäkerhetsexperter (som Cure53) för att säkerställa att den tillhandahåller högsta standard för skydd av dina personuppgifter.

ExpressVPN Keys har inte tillgång till dina biometriska data

ExpressVPN Keys meddelas endast av Android om huruvida din biometriska autentisering lyckades eller inte. Det kan inte få tillgång till eller lagra några data associerade med biometriken som används.

Ditt primära lösenord skyddar dina data

Biometrisk upplåsning ersätter inte ditt primära lösenord för ExpressVPN Keys, och det försämrar inte säkerheten. Läs mer om säkerheten i ExpressVPN Keys.
När biometrisk upplåsning är aktiverad krypteras alltid dina data i ExpressVPN med ditt primära lösenord, och de skyddas hela tiden med kunskapsfri kryptering.

När du aktiverar biometrisk upplåsning:

• En kryptering genereras av Android och sparas av Android Keystore.
  • Ditt primära lösenord krypteras med den nyckeln. Den krypterade versionen lagras i och är endast tillgänglig för ExpressVPN-appen. Andra appar och tjänster har inte tillgång till den.
  • När du har blivit biometriskt autentiserad får ExpressVPN Keys tillgång till krypteringsnyckeln som finns i Android Keystore och använder den för att avkryptera det primära lösenordet och låsa upp dina inloggningar i ExpressVPN Keys.

När du inaktiverar biometrisk upplåsning:

Krypteringsnyckeln som sparas av Android Keystore och den krypterade versionen av ditt primära lösenord raderas omedelbart.

När du loggar ut från eller avinstallerar ExpressVPN:s Android-app:

Ditt primära lösenord tas bort från Android Keystore av ExpressVPN när du loggar ut från appen. När du avinstallerar appen tas både det primära lösenordet och krypteringsnyckeln bort från Android Keystore.

När du lägger till ny biometrik till din Android-enhet:

• Krypteringsnyckeln i Android Keystore invalideras och den krypterade versionen av ditt primära lösenord raderas.
  • Du kommer inte längre kunna låsa upp ExpressVPN Keys med biometrik förrän du anger ditt primära lösenord igen. Detta säkerställer att dina inloggningar är säkra även om någon annan lyckas lägga till sin biometrik på din enhet utan ditt medgivande.