När du aktiverar biometrisk upplåsning kommer du åt alla inloggningar du sparat i ExpressVPN Keys utan att fylla i ditt primära lösenord, vilket ger dig ytterligare kontroll över din lösenordssäkerhet.

Viktigt: Biometrikupplåsningen finns bara i ExpressVPN:s app för Android och iOS men inte i ExpressVPN Keys Chrome-tillägg. Det är inte en ersättning för ditt primära lösenord, som fortfarande behövs för att låsa upp tillägget på din dator och när du då och då uppmanas till det av din Android- eller iOS-enhet.

Gå direkt till…

Biometrisk säkerhet i ExpressVPN Keys
Så använder du biometrik i ExpressVPN för Android
Så använder du biometrik i ExpressVPN för iOS

Biometrisk säkerhet i ExpressVPN Keys

När du aktiverar biometrisk upplåsning kan du låsa upp ExpressVPN Keys utan att behöva fylla i ditt primära lösenord och på så sätt komma åt dina inloggningar snabbare med hjälp av ditt ansikte eller fingeravtryck.

ExpressVPN sparar inte dina biometriska data. Även när biometrikfunktionen är aktiverad är dina data alltid krypterade med ditt primära lösenord och skyddas hela tiden av nollkunskapskryptering.

Läs mer om biometrisk säkerhet i ExpressVPN Keys för Android eller iOS.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s kundtjänst för att få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Så använder du biometrik i ExpressVPN för Android

Aktivera biometrik

För att aktivera biometrisk upplåsning behöver din enhet den säkraste sortens biometriska sensor (Class 3). Om flera olika biometriska metoder finns tillgängliga kommer systemet avgöra vilket som ska användas.

I sådant fall kommer du uppmanas att aktivera biometrisk upplåsning när du installerar ExpressVPN Keys för första gången. Du kan också välja att aktivera det i appens inställningar enligt stegen nedan:

1. Tryck på Alternativ > Inställningar i appen.
  2. Tryck på Säkerhet.
  3. Aktivera alternativet Lås upp med biometrik.
  4. Följ instruktionerna.

Använd biometrik

Så här låser du upp Keys inuti ExpressVPN:s app:

1. Tryck på fliken Keys i appen.
  2. Autentisera med biometrik.

Så här låser du upp ExpressVPN Keys när du fyller i en inloggning på en app eller webbplats:

1. Gå till inloggningssidan eller -skärmen.
  2. Tryck i fältet för användarnamn eller lösenord.
  3. Följ instruktionerna:
    • Tryck på Lås upp för att se inloggningar. Autentisera med biometrik och tryck sedan på rätt inloggning.
    • Om alternativet Visa föreslagna inloggningar i låst läge är aktiverat: Tryck på föreslagen inloggning och autentisera sedan med biometrik.

Inaktivera biometrik

1. Öppna ExpressVPN:s app.
  2. Tryck på Alternativ > Inställningar.
  3. Tryck på Säkerhet.
  4. Inaktivera alternativet Lås upp med biometrik.