Get ExpressVPN on your router.
Behöver du ett VPN till din router?
Skaffa ExpressVPN nu
Refer a friend to use ExpressVPN.
Älskar du ExpressVPN? Vill du ha en månad gratis?
Bjud in en vän nu

Det är viktigt att hålla ExpressVPN uppdaterat på din router för att få de senaste funktionerna och säkerhetsuppgraderingarna.

Om du använder ExpressVPN för routrar v2.7.0 eller senare så uppdateras din router automatiskt varje dag kl 04:00 lokal tid, om det finns en uppdatering tillgänglig. Det innebär att du inte behöver uppdatera ExpressVPN på din router manuellt.

Om du använder ExpressVPN v2.6.6 eller äldre så behöver du uppdatera till den senaste versionen för att få tillgång till automatiska uppdateringar. Se vilken version av ExpressVPN för routrar du använder.

Obs: Om du uppdaterar ExpressVPN på din router tas inte de aktuella inställningarna bort.

Gå till…

Hitta din version av ExpressVPN för routrar
Auto-uppdatering på ExpressVPN för routrar v2.7.0 eller senare
Manuell uppdatering av en router som kör ExpressVPN (v2 och uppåt)
Manuell uppdatering av en router som kör ExpressVPN (v1 och uppåt)
Jag kan inte uppdatera min router

Hitta din version av ExpressVPN för routrar

1. Logga in på din router som kör ExpressVPN.
  2. Välj Avancerade inställningar > Programvaruuppdatering.
  3. Bredvid ExpressVPN-version ser du din version av ExpressVPN.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s supportteam för att få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Auto-uppdatering på ExpressVPN för routrar v2.7.0 eller senare

Auto-uppdateringar är aktiverade som standard på ExpressVPN för routrar v2.7.0 eller senare, och de gör att du kan installera tillgängliga uppdateringar på din router automatiskt kl 04:00 varje dag. Det rekommenderas att du låter funktionen vara igång så att du kan få de senaste funktionerna och säkerhetsuppgraderingarna.

Stäng av och sätt igång auto-uppdateringar

1. Logga in på din router som kör ExpressVPN.
  2. Välj Avancerade inställningar > Programvaruuppdatering.
  3. Växla Installera tillgängliga uppdateringar dagligen kl 04:00 på eller av.
  4. Välj Spara.

När auto-uppdateringar är av kommer du att meddelas i routerns översikt när en uppdatering är tillgänglig. För att installera uppdateringen väljer du Uppdatera nu.

Kontrollera eller byt inställningar för din tidszon

För att säkerställa att routern uppdateras vid rätt tidpunkt på dagen behöver du kontrollera att den angivna tidszonen på routern stämmer. Så här kontrollerar eller ändrar du tidszonen:

1. Logga in på din router som kör ExpressVPN.
  2. Välj Avancerade inställningar > Routerinställningar.
  3. Kontrollera din tidszon under Tidszon.
  4. För att återställa din tidszon väljer du den aktuella tidszonen och sedan Spara.
    Välj "Spara."

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s supportteam för att få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Manuell uppdatering av en router som kör ExpressVPN (v2 och uppåt)

Om du använder ExpressVPN för routrar v2.6.6 eller äldre så uppdateras inte din router automatiskt. Uppdatera ExpressVPN på din router till den senaste versionen som har automatiska uppdateringar.

För att uppdatera din router laddar du ner senaste ExpressVPN-firmware:

1. Logga in på ExpressVPN:s konfigurationssida.
  2. Välj din routermodell.
  3. Välj Ladda ner firmware.

Efter det installerar du firmware-filen på routern:

1. Logga in på din router som kör ExpressVPN.
  2. Välj Avancerade inställningar > Programvaruuppdatering.
    Välj ”Programvaruuppdatering”.
  3. Klicka på Välj fil.
  4. Välj firmwarefilen och sedan Uppdatera nu.
    Välj "Uppdatera nu."

Medan routern uppdaterar sin firmware kopplas enheten bort från nätverket. När uppdateringen är klar ansluter du enheten till routern igen.