Viktigt: Om du befinner dig i ett land med omfattande censur på internet, eller om du använder ExpressVPN:s manuella konfigurationer, kontakta ExpressVPN:s supportteam för att få hjälp direkt. Om du kan ansluta till VPN men inte kommer åt en särskild app, webbplats eller webbtjänst kan du följa den här felsökningsguiden.

Den här guiden är till för användare som inte kan ansluta till ExpressVPN:s app. Exempel på anslutningsproblem inkluderar:

• Felmeddelandet ”Kunde inte ansluta”
  • Fastnar i läget ”Ansluter” eller ovanligt långa anslutningstider

Problemet beror troligtvis på något av följande:

• VPN-serverpositionen du försöker ansluta till håller på att underhållas
  • VPN-anslutningen är blockerad av ditt antivirus- eller säkerhetsprogram
  • Du använder inte den senaste versionen av ExpressVPN-appen

Preliminär kontroll

Innan du fortsätter behöver du kontrollera att du har en aktiv internetanslutning.

1. Se till att du inte är ansluten till ExpressVPN.
  2. Försök ansluta till en webbplats i din webbläsare.

Om du kan komma åt webbplatsen så orsakas inte problemet av din internetuppkoppling. Följ felsökningsstegen nedan för att åtgärda problemet.

Om du inte kan ansluta till internet trots att du har kopplat från ExpressVPN så finns det troligtvis ett problem med din internetuppkoppling. Kontrollera huruvida internetuppkopplingen är aktiv eller har stött på störningar (om du använder Windows kan du prova de här stegen för att återställa din internetuppkoppling).

Felsökningssteg

Följ felsökningsstegen nedan för att lösa anslutningsproblemet. Efter varje steg kontrollerar du om problemet har åtgärdats. Om problemet har lösts kan du hoppa över resten av stegen.

1. Ladda ner den senaste versionen av ExpressVPN
  2. Anslut till en annan VPN-serverposition
  3. Ändra ditt VPN-protokoll
  4. Lägg till ExpressVPN som ett undantag i ditt antivirus- eller säkerhetsprogram
  5. Kontakta ExpressVPN:s supportteam

1. Ladda ner den senaste versionen av ExpressVPN

Kontrollera att du använder den senaste versionen av ExpressVPN-appen. Om du inte gör det behöver du ladda ner den senaste appversionen till din enhet.

Konfigurera din ExpressVPN-app: