Get started with ExpressVPN.
Vad kan ett VPN göra?
Visa mig
Learn about five ways to use ExpressVPN.
5 sätt att använda ditt VPN på
Se dem nu
Viktigt: Om du är ansluten till VPN men inte kommer åt visst innehåll kan du ha hjälp av den här guiden. För att få hjälp direkt kan du gärna kontakta ExpressVPN:s kundtjänst.

Den här guiden går igenom hur du får ut mesta möjliga av ExpressVPN för Netflix.

När du är ansluten till ExpressVPN samtidigt som du streamar Netflix förbättras din upplevelse på flera sätt:

• Det gör att du kan streama säkert på alla nätverk
  • Det hindrar din internetleverantör från att strypa din streamingtrafik
  • Det håller din Netflix-aktivitet privat

Gå direkt till…

Innan du går in på Netflix
Vilka enheter fungerar med ExpressVPN för Netflix?
Titta på Netflix med ett VPN
Fler sätt att titta på Netflix
Kommer Netflix blocka mig om jag streamar med VPN?
Felsök streamingproblem

Innan du går in på Netflix

Innan du går in på Netflix behöver du:

Om du streamar från en dator kan du gå in på Netflix från en webbläsare istället för Netflix-appen. För mobila enheter eller streamingenheter kan du installera aktuell version av Netflix-appen.

Du kommer dessutom behöva följande installerat på din enhet:

För att installera ExpressVPN:s app och webbläsartilägg hänvisar vi till instruktionerna i nästa avsnitt.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s supportteam för att få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Vilka enheter fungerar med ExpressVPN för Netflix?

ExpressVPN fungerar på datorer, surfplattor, telefoner, smart TV-enheter och mycket mer. Du kan använda ExpressVPN:s app eller konfigurera ExpressVPN manuellt på:

• Windows
  • Mac
  • Linux
  • iOS
  • Apple TV
  • Android
  • Amazon Fire tablet
  • Amazon Fire TV
  • Amazon Fire Stick
  • Smart TV-enheter
  • Chromecast med Google TV
  • Trådlösa routrar

Du kan också konfigurera ExpressVPN manuellt på andra streamingkonsoler som inte stöder ExpressVPN:s app, inklusive:

• Apple TV (4 gen och senare)
  • Apple TV (1, 2, 3, generationen)
  • Chromecast

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s supportteam för att få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Titta på Netflix med ett VPN

Windows eller Mac

1. Ladda ner och installera ExpressVPN:s app:
  2. Ladda ner och installera ExpressVPN:s webbläsartillägg.
  3. I appen klickar du på More icon..
  4. Anslut till en VPN-serverposition i det land du vill streama från (ifall det finns fler än en server i det aktuella landet väljer du den som ligger närmast din fysiska position).
  5. Kontrollera din IP-adress och kör ett DNS-läckagetest för att bekräfta att du är ansluten till VPN.
  6. Öppna Netflix.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s supportteam för att få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

iOS eller Android

1. Ladda ner och installera ExpressVPN:s app:
  2. I appen trycker du på More icon..
  3. Anslut till en VPN-serverposition i det land du vill streama från (ifall det finns fler än en serverposition i det aktuella landet väljer du den som är närmast dig fysiskt).
  4. Kontrollera din IP-adress och kör ett DNS-läckagetest för att bekräfta att du är ansluten till VPN.
  5. Öppna Netflix.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s supportteam för att få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Linux

1. Ladda ner och installera ExpressVPN:s app för Linux.
  2. Ladda ner och installera ExpressVPN:s webbläsartillägg.
  3. Anslut till en VPN-serverposition du vill streama från med hjälp av följande kommando:
    expressvpn connect
    Ifall det finns fler än en serverposition i det aktuella landet väljer du den som ligger närmast dig fysiskt.
  4. Kontrollera din IP-adress och kör ett DNS-läckagetest för att bekräfta att du är ansluten till VPN.
  5. Öppna Netflix.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s supportteam för att få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Streamingenheter eller smart TV-system

ExpressVPN:s app fungerar med utvalda streamingenheter som stöder inbyggt VPN:

Om du använder någon av ovanstående streamingenheter:

1. Ladda ner och installera ExpressVPN:s app i enhetens app-butik:
  2. I appen väljer du More icon..
  3. Anslut till den VPN-serverposition du vill streama från (om det finns fler än en position i det aktuella landet väljer du den som ligger närmast dig fysiskt).
  4. Kontrollera din IP-adress och kör ett DNS-läckagetest för att bekräfta att du är ansluten till VPN.
  5. Öppna Netflix.

Du kan också installera MediaStreamer på din enhet för att använda Netflix.

Obs: MediaStreamer är inte ett VPN och erbjuder inte samma säkerhets- och integritetsfördelar som ett VPN. MediaStreamer har inget grafiskt användargränssnitt och kan inte användas för positionsbyte. Det är emellertid snabbare än ett VPN och kompatibelt med vissa streamingenheter som inte fungerar med VPN, som Apple TV och vissa smart TV-system och spelkonsoler. Observera att endast amerikanska Netflix går att streama på MediaStreamer.

Läs mer om hur du installerar MediaStreamer på din TV.