Den här guiden visar hur du inaktiverar DNS över HTTPS i din webbläsare.

Varför stänga av DNS över HTTPS?

När du är ansluten till ExpressVPN använder din enhet ExpressVPN:s DNS-servrar för att köra DNS-förfrågningar. Vissa webbläsare kan emellertid ha funktionen DNS över HTTPS (DoH) aktiverad. Den gör att DNS-förfrågningar kan kringgå ExpressVPN:s DNS-servrar och köras utanför VPN-tunneln, vilket orsakar DNS-läckage.

DNS över HTTPS är aktiverat som standard i vissa webbläsare. För att se till att din enhet använder ExpressVPN:s DNS-servrar behöver du inaktivera DNS över HTTPS i din webbläsare.

Obs: DNS över HTTPS-funktionen är inte tillgänglig i Safari och mobilversionen av vissa webbläsare.

Gå direkt till…

Google Chrome
Mozilla Firefox
Microsoft Edge
Opera

Google Chrome

Obs: DNS över HTTPS-funktionen är inte tillgänglig för Chrome på iOS.

Windows, Mac och Linux

1. Öppna din webbläsare och skriv in chrome://settings/security.
  2. Under Avancerat inaktiverar du Använd säker DNS.
    Inaktivera "Använd säker DNS".

Android

1. Öppna Google Chrome. Tryck på Vertical ellipsis..
  2. Tryck på Inställningar > Integritet och säkerhet.
    Tryck på "Integritet ch säkerhet":
  3. Tryck på Använd säker DNS.
    Tryck på "Använd säker DNS".
  4. Inaktivera alternativet Använd säker DNS.Inaktivera alternativet "Använd säker DNS".