Denne artikkelen viser deg hvordan du bruker enhetsgrupper for å oppnå MAC-adressefiltrering på ExpressVPN-ruteren din. Les mer om enhetsgrupper.

Hva er MAC-adressefiltrering?

Med MAC-adressefiltrering sjekker ruteren MAC-adressen til hver enhet som er tilkoblet den og bestemmer hvordan trafikken skal håndteres basert på et sett konfigurerbare regler. ExpressVPN-rutere gjør noe liknende ved bruk av enhetsgrupper.

Slik blokkerer du nye enheter fra å få tilgang til internett

1. Logg inn på ruteren din som kjører ExpressVPN
  2. Velg LEGG TIL GRUPPE.
  3. Skriv inn et gruppenavn. Velg Lagre.
  4. Innenfor den nye gruppen, velg mer (…)-ikonet > ALLE LOKASJONER.
  5. Velg Ingen internett.
  6. Innenfor den nye gruppen, velg Innstillinger.
  7. Velg Sett som standard.

Alle nye enheter som tilkobles nettverket vil vises i denne gruppen og være blokkert fra tilgang til internett til du flytter dem til en annen gruppe.

Slik blokkerer du at spesifikke enheter får tilgang til internett

1. Logg inn på ruteren din som kjører ExpressVPN
  2. Velg LEGG TIL GRUPPE.
  3. Skriv inn et gruppenavn. Velg Lagre.
  4. Innenfor den nye gruppen, velg mer (…)-ikonet > ALLE LOKASJONER.
  5. Velg Ingen internett.
  6. Dra alle enheter du ønsker å blokkere over i denne gruppen.

Ofte stilte spørsmål

Gir MAC-adressefiltrering/enhetsgrupper sikkerhet?

Nei, enhetenes MAC-adresser kan enkelt spoofes, så MAC-adressefiltrering/enhetsgrupper regnes ikke som en sikkerhetsfunksjon. Det er bare tilbudt som en praktisk måte å organisere enhetene dine på.