Denne veilederen viser deg hvordan du deaktiverer DNS over HTTPS i nettleseren din.

Hvorfor slå av DNS over HTTPS?

Når du er koblet til ExpressVPN, bruker enheten din ExpressVPNs DNS-servere til å kjøre DNS-forespørsler. Noen nettlesere har imidlertid aktivert en funksjon kalt DNS over HTTPS (DoH). Denne funksjonen lar DNS-forespørsler omgå ExpressVPNs DNS-servere og kjøre utenfor VPN-tunnelen, noe som forårsaker DNS-lekkasjer.

DNS over HTTPs er aktivert som standard i enkelte nettlesere. For å sikre at enheten din bruker ExpressVPNs DNS-servere, deaktiver DNS over HTTPS i nettleseren din.

Note: DNS over HTTPS-funksjonen er ikke tilgjengelig i Safari og mobilversjonen av enkelte nettlesere.

Hopp til…

Google Chrome
Mozilla Firefox
Microsoft Edge
Opera

Google Chrome

Merk: DNS over HTTPS-funksjonen er ikke tilgjengelig for Chrome på iOS.

Windows, Mac og Linux

1. Åpne nettleseren og skriv inn chrome://settings/security.
  2. Under Avansert, slå Bruk sikker DNS av.
    Slå "Bruk sikker DNS" av.

Android

1. Åpne Google Chrome. Trykk Vertical ellipsis..
  2. Trykk på Innstillinger > Personvern og sikkerhet.
    Trykk på "Personvern og sikkerhet".
  3. Trykk på Bruk sikker DNS.
    Trykk på "Bruk sikker DNS".
  4. Slå Bruk sikker DNS av.Slå "Bruk sikker DNS" av.