Deze handleiding laat u zien hoe u ExpressVPN instelt op uw QNAP NAS met gebruik van het L2TP/IPsec protocol.

Het kan zijn dat niet alle ExpressVPN locaties beschikbaar zijn voor handmatig ingestelde verbindingen.

Belangrijk: L2TP/IPsec biedt zwakke veiligheidsvoordelen en dient alleen te worden gebruikt voor anonimiseren of voor het wijzigen van locaties.

Voordat u verdergaat, moet u ervoor zorgen dat uw QNAP apparaat is ingesteld en op hetzelfde netwerk is aangesloten als uw computer.

Spring naar…

1. Uw ExpressVPN accountgegevens vinden
2. Inloggen op uw QNAP apparaat
3. QVPN Service installeren
4. Een VPN verbinding instellen
5. Verbinden met een VPN serverlocatie
De verbinding met een VPN serverlocatie verbreken

1. Uw ExpressVPN accountgegevens vinden

Ga naar de instellingspagina van ExpressVPN. Indien gevraagd, voert u uw ExpressVPN gegevens in en klikt u op Aanmelden.

Voer uw inloggegegevens in en klik vervolgens op "Inloggen."

Voer de verificatiecode in die naar uw e-mailadres is gestuurd.

Aan de rechterkant selecteert u L2TP/IPsec.

Klik op "L2TP/IPsec."

Dit toont u uw gebruikersnaam, wachtwoord en een lijst van serveradressen over de hele wereld.

Dit toont u uw gebruikersnaam, wachtwoord en een lijst van serveradressen over de hele wereld.

Houd dit browservenster geopend. U zult deze informatie later nodig hebben voor de installatie.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

2. Inloggen op uw QNAP apparaat

Als u het IP adres van uw QNAP weet, voer het dan in uw webbrowser in om in te loggen. Ga verder met het installeren van QVPN Service.

Als u het IP adres van uw QNAP niet weet, installeer dan Qfinder Pro om de QNAP op uw netwerk te vinden.

Open Qfinder Pro. Wanneer uw QNAP apparaat verschijnt, dubbelklikt u erop.

Wanneer uw QNAP apparaat verschijnt, dubbelklikt u erop.

U wordt doorgestuurd naar de inlogpagina. Klik op Inloggen en voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in. Klik op Inloggen.

Klik op “Inloggen.”

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

3. QVPN Service installeren

Het instellen van een VPN verbinding vereist het installeren van QVPN Service.

Om te installeren, gaat u naar het Appcentrum. Bovenaan zoekt u op QVPN Service. Selecteer deze en klik vervolgens op Installeren.

Klik op “Installeren.”

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

4. Een VPN verbinding instellen

In uw QNAP dashboard selecteert u QVPN Service.

In uw QNAP dashboard selecteert u “QVPN Service.”

In de zijbalk selecteert u VPN Client.

In de zijbalk selecteert u “VPN Client.”

Klik op Toevoegen > L2TP/IPsec.

Selecteer “L2TP/IPsec.”

Op het scherm VPN verbinding aanmaken, voert u de volgende gegevens in:

• Profielnaam: voer een naam in waaraan u uw VPN verbinding kunt herkennen.
  • Serveradres: voer een van de opgegeven serveradressen in (bijv. la-abc-abcd.abcde.com).
  • Gebruikersnaam: voer de gebruikersnaam in die u eerder hebt gevonden.
  • Wachtwoord: voer het wachtwoord in dat u eerder hebt gevonden.
  • Authenticatie: Selecteer MS-CHAPv2.
  • Preshared key: voer 12345678 in.
  • Specificeer subnet mask: laat zoals het is.
  • Gebruik standaard gateway op remote netwerk: vink dit vakje aan.

Klik op Aanmaken.

Klik op “Aanmaken.”

Om een andere locatie toe te voegen, herhaalt u de bovenstaande stappen met een ander VPN serveradres.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

5. Verbinden met een VPN serverlocatie

Om te verbinden met een VPN serverlocatie klikt u op Verbinden.

Klik op “Verbinden.”

Wanneer u succesvol verbonden bent met ExpressVPN, ziet u het woord “Verbonden.”

Wanneer u succesvol verbonden bent met ExpressVPN, ziet u het woord “Verbonden.”

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De verbinding met een VPN serverlocatie verbreken

Om de verbinding met een VPN serverlocatie te verbreken, klikt u op Verbinding verbrekenOm de verbinding met een VPN serverlocatie te verbreken, klik u op “Verbinding verbreken.”