In deze handleiding ziet u hoe u hoe u ExpressVPN op Windows instelt met de OpenVPN GUI (graphical user interface).

De OpenVPN GUI is een gratis grafische frontend voor het draaien van het OpenVPN protocol op Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, en Windows 10.

Opmerking: De volgende stappen werden getest op Windows 10 en zijn van toepassing op andere versies van Windows.

Niet alle ExpressVPN locaties zijn mogelijk beschikbaar voor handmatig ingestelde verbindingen. Om de gehele lijst met VPN locaties te gebruiken, gebruik het instellen van de app.

Voorkeur voor het instellen van de appBekijk de instructies voor het instellen van de app op Windows 7 en hoger.

Belangrijk: De handmatige OpenVPN instellingen bieden niet dezelfde veiligheids- en privacyvoordelen als de ExpressVPN app. Als u zich bevindt in een land met een hoge mate aan internetcensuur, wordt u aangeraden om de ExpressVPN app te gebruiken voor een stabielere VPN verbinding.
Belangrijk: Als u OpenVPN 2.6 gebruikt, kan het zijn dat u een waarschuwing krijgt met de tekst “–keysize is DEPRECATED” (sleutelgrootte is verouderd). Dit komt doordat ExpressVPN een optie voor sleutelgrootte heeft in het .ovpn bestand. Deze waarschuwing heeft geen effect op de functionaliteit van de VPN want OpenVPN 2.6 negeert de regel zonder verdere consequenties.

Als u deze waarschuwing wilt verwijderen, opent u het .ovpn bestand met een tekstverwerker en:

1. verwijdert u de regel die de sleutelgrootte bevat
    of
  2. zet u een # voor de sleutelgrootte (#keysize 256).

U kunt er ook voor kiezen de waarschuwing te negeren, dit heeft geen negatieve gevolgen.

Spring naar…

1. De inloggegevens voor uw ExpressVPN account vinden
2. De OpenVPN GUI downloaden en installeren
3. De OpenVPN GUI instellen
4. DNS lekbescherming instellen
5. Met een VPN serverlocatie verbinden
Verbinding met een VPN serverlocatie verbreken

1. De inloggegevens voor uw ExpressVPN account vinden

Ga naar de ExpressVPN instelpagina. Als hiernaar gevraagd wordt, voer uw inloggegevens voor ExpressVPN in en klik op Inloggen.

Als hiernaar gevraagd wordt, voer uw inloggegevens voor ExpressVPN in en klik op "Inloggen."

Voer de verificatiecode in die naar uw e-mailadres is verzonden.

Aan de rechterkant, met OpenVPN al voorgeselecteerd ziet u uw gebruikersnaam, wachtwoord en een lijst met bestanden voor het instellen van OpenVPN.

Met OpenVPN al voorgeselecteerd ziet u uw gebruikersnaam, wachtwoord en een lijst met bestanden voor het instellen van OpenVPN.

Klik op de locatie(s) die u wilt om de .ovpn-bestand(en) te downloaden.

Houd dit browservenster open. U hebt deze informatie later nodig voor het instellen.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

2. De OpenVPN GUI downloaden en installeren

Download de juiste OpenVPN GUI voor uw Windows operatiesysteem.

Download de juiste OpenVPN GUI voor uw Windows operatiesysteem.

NB: Voor Windows XP downloadt u OpenVPN 2.3.18.

Voor Windows XP downloadt u OpenVPN 2.3.18.

Open het OpenVPN GUI installatieprogramma .exe-bestand.

Wanneer u gevraagd wordt om het OpenVPN installatieprogramma toe te staan om veranderingen op uw apparaat door te voeren, klik op Ja.

Wanneer u gevraagd wordt om het OpenVPN installatieprogramma toe te staan om veranderingen op uw apparaat door te voeren, klik op  “Ja.”

Klik op Volgende om de installatie te starten.

Klik op “Volgende” om de installatie te starten.

Lees de licentieovereenkomst en klik vervolgens op Ik ga akkoord.

Klik op "Ik ga akkoord."

Op het scherm Componenten kiezen klikt u op Volgende.

Klik op “Volgende.”

Op het scherm Locatie installatie kiezen klikt u op Installeren.

Klik op “Installeren.”

Zodra de installatie voltooid is, klikt u op Volgende.

Klik op “Volgende.”

Nadat u OpenVPN op uw computer geïnstalleerd hebt, haal het vinkje weg uit het vakje Leesmij tonen en klik vervolgens op Voltooien.

Klik op “Voltooien.”

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

3. De OpenVPN GUI instellen

Op uw desktop klikt u op de OpenVPN GUI snelkoppeling en klikt u vervolgens op Locatie bestand openen.

Klik op “Locatie bestand openen.”

Klik in de navigatiebalk op OpenVPN om één directory omhoog te gaan.

Klik op “OpenVPN.”

Dubbelklik op de folder config.

Dubbelklik op de folder “config”.

Verplaats de bestanden voor het instellen van OpenVPN die u eerder hebt verkregen naar de folder config.

Verplaats de bestanden voor het instellen van OpenVPN die u eerder hebt verkregen naar de folder “config”.

Wanneer u gevraagd wordt om administratietoestemming, klikt u op Doorgaan

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

4. DNS lekbescherming instellen

Om uw online activiteiten te beschermen tegen blootstelling, kunt u de bestanden voor instellingen bewerken om DNS lekken te voorkomen.

In de folder config dubbelklikt u op het bestand voor het instellen van OpenVPN. Het zal openen in een kladblok of tekstbewerker.

Bewerk de bestaande tekst niet. Scroll naar beneden, voeg een nieuwe rij toe en plak het volgende:

block-outside-dns

Voeg “block outside dns” toe.

Sla het bestand op en sluit de tekstbewerker.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

5. Met een VPN serverlocatie verbinden

Klik met de rechtermuisknop op de OpenVPN GUI snelkoppeling op uw bureaublad en selecteer vervolgens Als administrator uitvoeren.

Klik met de rechtermuisknop op de OpenVPN GUI snelkoppeling op uw desktop en selecteer vervolgens “Als administrator uitvoeren.”

Wanneer u gevraagd wordt om OpenVPN toe te staan veranderingen door te voeren op uw apparaat, klikt u op Ja.

Wanneer u gevraagd wordt om OpenVPN toe te staan veranderingen door te voeren op uw apparaat, klikt u op “Ja.”

De OpenVPN GUI is nu toegevoegd aan uw systeemvak als pictogram.

Klik op "Omhoog" pictogram. en sleep vervolgens het OpenVPN GUI pictogram naar het systeemvak voor eenvoudigere toegang.

De OpenVPN GUI is nu toegevoegd aan uw systeemvak voor eenvoudigere toegang.

Klik met de rechtermuisknop op het OpenVPN GUI pictogram. U krijgt een lijst te zien met alle VPN serverlocaties die u eerder hebt toegevoegd. Beweeg over de VPN serverlocatie naar uw voorkeur en klik vervolgens op Verbinden.Beweeg over de VPN serverlocatie naar uw voorkeur en klik vervolgens op “Verbinden.”

Voer de OpenVPN gebruikersnaam en het wachtwoord van ExpressVPN in die u eerder hebt gevonden, en klik vervolgens op OK.

Voer de OpenVPN gebruikersnaam en het wachtwoord van ExpressVPN in die u eerder hebt gevonden, en klik vervolgens op “OK.”

Zodra uw verbinding met ExpressVPN geslaagd is, krijgt u een geslaagd verbindingsbericht te zien.

Zodra uw verbinding met ExpressVPN geslaagd is, krijgt u een geslaagd verbindingsbericht te zien.

Om met een andere VPN serverlocatie te verbinden, verbreek de verbinding met uw huidige verbinding voordat u met een andere serverlocatie verbindt.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

Verbinding met een VPN server verbreken

Om de verbinding met een VPN verbinding te verbreken, klikt u met de rechtermuisknop op het OpenVPN GUI icon in het systeemvak, beweeg over uw huidige VPN serverlocatie en klik vervolgens op Verbinding verbreken.

Klik op “Verbinding verbreken.”