Belangrijk: Als u zich bevindt in een land met veel internetcensuur of als u handmatig instellen van ExpressVPN gebruikt, kunt u voor onmiddellijke ondersteuning contact opnemen met de ExpressVPN helpdesk. Als u wel het internet op kunt maar bepaalde websites of diensten niet kunt bezoeken, volg dan deze deze probleemoplossings handleiding.

In deze handleiding leest u hoe u problemen met het browsen op internet oplost wanneer u met de ExpressVPN app verbonden bent. Voorbeelden van dit probleem zijn:

• Het lukt meteen al niet om het internet op te gaan
  • Het lukt na een poosje niet meer om het internet te gebruiken

De voornaamste redenen voor deze problemen zijn:

• Slechte verbinding op de gekozen VPN serverlocatie
  • Storing door internet providers voor bepaalde VPN protocollen
  • Storing door uw antivirus software of door de beveiligingsapplicatie van uitgaande data pakketjes

Controle vooraf

Ga allereerst na of u een actieve internetverbinding heeft.

1. Verbreek de verbinding met ExpressVPN.
  2. Bezoek in uw browser een website naar keuze.

Als u de website kunt bezoeken, wordt het probleem met VPN verbinding niet veroorzaakt door uw internetverbinding. Volg de stappen voor probleemoplossen hieronder om het probleem op te lossen.

Als u geen toegang tot het internet heeft zelfs als u niet verbonden bent met ExpressVPN, is er hoogstwaarschijnlijk een probleem met uw internetverbinding. Ga na of uw internetverbinding actief is of dat er sprake is van onderliggende problemen. (Als u Windows gebruikt, probeer dan deze stappen om uw internetverbinding te herstellen.)

Stappen voor probleemoplossen

Volg de onderstaande stappen voor probleemoplossen om de verbindingsfout op te lossen. Kijk na elke stap of het probleem opgelost is. Als het probleem opgelost is, kunt u de rest van de stappen overslaan.

1. Download de nieuwste versie van ExpressVPN
  2. Verbind met een andere VPN serverlocatie
  3. Verander van VPN protocol
  4. Voeg ExpressVPN toe als uitzondering in uw antivirus- of online beveiligingsapplicatie
  5. Schakel uw proxy-instellingen uit
  6. Neem contact op met de ExpressVPN helpdesk

1. Download de nieuwste versie van ExpressVPN

Ga na of u de nieuwste versie van de ExpressVPN app gebruikt. Zo niet, download dan de nieuwste app versie.

Stel uw ExpressVPN app in:

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

2. Verbind met een andere VPN serverlocatie

Verbind met een andere serverlocatie uit de lijst met Aanbevolen serverlocaties.

Verbinden met een andere serverlocatie voor de…

Als u na het verbinden met een andere VPN serverlocatie het internet weer op kunt, is er mogelijk een tijdelijk probleem met de VPN serverlocatie waar u eerder mee probeerde te verbinden. Neem contact op met de ExpressVPN helpdesk over deze fout en gebruik zo lang andere VPN serverlocaties.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

3. Verander van VPN protocol

Belangrijk: Als Threat Manager (beschikbaar in de ExpressVPN-apps voor iOS, Android, Mac, Windows en Linux) is ingeschakeld, hoef je het niet in de app-instellingen uit te zetten voordat je van VPN-protocol gaat veranderen. Threat Manager wordt vanzelf uitgezet.

Een VPN protocol is de manier waarop uw apparaat verbindt met een VPN server.

Voor de beste ervaring raadt ExpressVPN aan de protocoloptie Automatisch te gebruiken; deze staat standaard geselecteerd.

Als het u niet lukt te verbinden met ExpressVPN met het protocol Automatisch, probeer dan de andere protocollen (indien beschikbaar) in deze volgorde:

1. Lightway – TCP
  2. Lightway – UDP
  3. OpenVPN – TCP
  4. OpenVPN – UDP
  5. IKEv2

Hoe verandert u het protocol voor de…

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

4. Voeg ExpressVPN toe als uitzondering in uw antivirus- of online beveiligingsapplicatie

Als u de ExpressVPN app gebruikt terwijl uw antivirus- of online beveiligingsapp aanstaat, houdt deze app mogelijk de VPN verbinding tegen.

Om na te gaan of uw antivirus- of online beveiligingsapp uw VPN verbinding tegenhoudt:

1. Schakel de antivirus- of online beveiligingsapp uit op uw apparaat. (Neem voor gedetailleerde instructies contact op met de aanbieder van uw antivirus- of online beveiligingsapp.)
  2. Verbind in uw ExpressVPN app met een VPN serverlocatie.

Als u met de VPN kunt verbinden terwijl uw antivirus- of online beveiligingsapp uitgeschakeld is, houdt uw antivirus- of online beveiligingsapp uw VPN verbinding tegen.

Om dit op te lossen voegt u ExpressVPN toe als uitzondering in uw applicatie. Voor andere applicaties moet u mogelijk:

• Het beveiligingsniveau van Hoog veranderen in Gemiddeld
  • Een uitzondering toewijzen aan UDP poorten 1194 tot en met 1204
  • Het instellen als Vertrouwt ExpressVPN

De stappen voor het toevoegen van applicaties als uitzondering verschillen tussen verschillende antivirus- of online beveiligingsproducten. Neem voor gedetailleerde instructies contact op met uw antivirus- of online beveiligingsapp aanbieder.

Na het toevoegen van ExpressVPN als uitzondering in uw antivirus- of online beveiligingsapp:

1. Start de ExpressVPN app opnieuw op.
  2. Verbind met een serverlocatie…

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

5. Schakel uw proxy-instelling uit

De proxy-instellingen van een webbrowser houden mogelijk internettoegang tegen wanneer er een VPN verbinding wordt gedetecteerd. Het uitschakelen van proxy’s kan dit probleem dan verhelpen.

Hoe schakelt u uw proxy uit voor…

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

6. Neem contact op met de ExpressVPN helpdesk

Als u alle bovenstaande stappen heeft geprobeerd maar nog steeds het internet niet op kunt, kunt u voor onmiddellijke ondersteuning contact opnemen met de ExpressVPN helpdesk.

U kunt ook via de ExpressVPN app uw diagnostische informatie opsturen. De diagnostische informatie bevat mogelijk de oorzaak van uw verbindingsproblemen. De helpdesk van ExpressVPN neemt contact met u op na het ontvangen van uw informatie.

Windows of Mac

1. Klik op Menu icon. > Help & Support > Diagnostische Informatie.
  2. Klik op Naar de helpdesk.
  3. Beschrijf uw probleem in het tekstvak.
  4. Vink het vakje aan naast Voeg informatie over recente verbindingsproblemen bij of Voeg diagnostische informatie bij.
  5. Klik op Stuur naar de helpdesk.
  6. Wacht op een antwoord van de ExpressVPN helpdesk via e-mail.

Android

1. Tik op Help > Stuur ons een e-mail.
  2. Beschrijf uw probleem in het tekstvak.
  3. Schakel Diagnostische informatie bijvoegen aan.
  4. Tik opSend icon.
  5. Wacht op een antwoord van de ExpressVPN helpdesk via e-mail.

iOS

1. Tik op Hulp > Stuur ons een mail.
  2. Beschrijf uw probleem in het tekstvak.
  3. Tik op Verzenden.
  4. Schakel Diagnostische informatie bijvoegen in.
  5. Wacht op een antwoord van de ExpressVPN helpdesk via e-mail.

Linux

1. Run in Terminal de volgende command: expressvpn diagnostic
  2. Kopieer de diagnostische informatie.
  3. Plak de informatie in de ExpressVPN helpdesk chat.

Routers

1. Log in op het router dashboard van ExpressVPN.
  2. Klik op Hulp & ondersteuning > Diagnostische informatie.
  3. Klik op Alle logs downloaden.
  4. Stuur de logs op  in de ExpressVPN helpdesk chat.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.