Vastgelopen en hulp nodig?

Met een mens praten

Deze handleiding leert u om in Google Chrome uw locatie te veranderen (spoofen). Het veranderen van uw locatie kan u helpen om toegang te krijgen tot gecensureerde content.

NB: Als uw computer gebruik maakt van Wifi, zorg er dan voor dat Bluetooth uit staat. Wanneer u een LAN gebruikt, zorg er dan voor dat zowel Wifi als Bluetooth uit staan.
Linux gebruikers: Voor optimale bescherming tegen locatie-lekken kunnen gebruikers, naast het configureren van de instellingen van Chrome of het gebruiken van een Chrome extensie van een andere partij, het beste verbinden met de VPN.

Spring naar…

Mac or PC: Spoofen met de ExpressVPN browser extensie
Linux optie #1 (aanbevolen): Spoofen met de Chrome instellingen + VPN
Linux optie #2: Spoofen met Chrome plugin van derden + VPN

Mac or PC: Spoofen met de ExpressVPN browser extensie

Websites die gebruik maken van HTML5 geolocation kunnen uw echte locatie zien, zelfs wanneer u verbonden bent met de VPN.
De makkelijkste manier om dit te voorkomen is om binnen Google Chrome uw locatie te spoofen door gebruik te maken van de ExpressVPN browser extensie. De ExpressVPN Chrome extensie is beschikbaar voor de PC en de Mac.
U kunt zien hoe u de ExpressVPN browser extensie gebruikt om in Chrome uw locatie te spoofen.
Terug naar boven

Linux optie #1 (aanbevolen): Spoof uw locatie met de Chrome instellingen + VPN

Maak eerst door middel van de VPN verbinding met uw gewenste VPN locatie.

1. Kies de locatie waar u heen wilt spoofen, bijv. Tokio.
  2. Maak met uw ExpressVPN app verbinding met de gekozen locatie. (Zie instructies voor Windows en Mac)
  3. In Chrome drukt u op Ctrl + Shift + I (Windows) of Cmd + Option + I (Mac) om de Chrome Developer Tools te openen.
  4. Druk op Esc, en kies dan de optie Sensors in het linker keuzemenu. access sensors in chrome
  5. Zoek in het nieuwe tabblad de precieze breedte en lengte coördinaten die overeen komen met de VPN locatie die u hierboven hebt geselecteerd. Zoek naar de locatie en kopieer de coördinaten. get coordinates
  6. Ga terug naar Developer Tools en voer de coördinaten in die u gevonden hebt.enter coordinates
  7. Ververs de pagina.
  8. Controleer of uw locatie is veranderd.

NB: Zorg ervoor dat u het Developer Tools paneel open houdt terwijl u probeert u locatie te spoofen. Anders zal Chrome uw geolocatie niet overrulen.
Terug naar boven

Linux optie #2: Spoof uw locatie met een Chrome plugin van derden + VPN

Maak eerst met VPN verbinding met uw gewenste VPN locatie.

1. Kies welke locatie u wilt spoofen, bijvoorbeeld Tokio.
  2. Maak in uw ExpressVPN app verbinding met uw gewenste locatie (zie instructies voor Windows en Mac).
  3. In Chrome gaat u naar de Chrome Web Store en voegt u de Location Guard extensie toe aan uw Chrome browser.get location guard extension for chrome
  4. Na de installatie klikt u op het Location Guard extension ikoontje in uw browser.click location guard icon
  5. Kies Opties. Dit opent het optie menu in een nieuw tabblad.click extension options
  6. In het menu aan de linkerkant klikt u op Fixed Location.select fixed location
  7. Sleep het locatie symbooltje naar de plaats van de VPN locatie die u hierboven hebt gekozen.
  8. Sluit het tabblad van het opties menu en ga terug naar de webpagina die u wilt bekijken. Ververs de pagina en klik op het Location Guard extension ikoontje in uw browser. click location guard icon
  9. Kies in de lijst met opties voor Set level for [naam van de webpagina].set level for website
  10. Kies Use fixed location en sluit het extensie menu.use fixed location
  11. Controleer of uw locatie is veranderd. Het kan zijn dat u de pagina nog eens moet verversen.