Hulp nodig met verbinden?

connection help

Hulp nodig met verbinden?

Met een mens praten

Dit artikel is bedoeld voor gebruikers die verbonden zijn met ExpressVPN maar bepaalde sites niet kunnen bereiken. Controleer na elk van de volgende stappen of het probleem al is opgelost.

Controle vooraf

Wanneer u een foutmelding ziet zoals
You seem to be using an unblocker or proxyof
You'll need to disable your anonymizer
wanneer u bepaalde websites en diensten probeert te bereiken, neem voor instant ondersteuning contact op met het ExpressVPN Ondersteunings Team voordat u verder gaat met de stappen hieronder.
  1. Uw IP adres controleren
  2. De DNS opschonen
  3. De DNS-instellingen handmatig configureren
  4. De proxy-instellingen handmatig configureren
  5. Contact opnemen met het Ondersteunings Team

1. Uw IP adres controleren

Controleer uw IP adres. De pagina moet de Stad/Streek/Land weergeven op of vlakbij de locatie die u gekozen hebt toen u met ExpressVPN verbinding maakte.

Als er in plaats daarvan een locatie staat vlak bij waar u zelf bent, bent u niet verbonden met een ExpressVPN serverlocatie, en moet u nogmaals proberen te verbinden. Voor meer verbindingsproblemen kunt u hier kijken.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met het ExpressVPN Ondersteuningsteam via Live Chat

Terug naar boven

2. De DNS opschonen

Het kan zijn dat uw computer eerdere DNS gegevens van uw provider heeft gebruikt; in sommige landen kunnen deze gegevens expres verkeerd zijn, als extra methode om bepaalde sites te blokkeren. In dat geval moet u uw DNS cache opschonen, daarna zal uw computer automatisch de DNS van ExpressVPN gebruiken voor de juiste gegevens.

Hoe schoont u de DNS op voor Windows

1. Klik op Start > Alle Programma’s > Accessoires
  2. Voor Windows 10 en 8, druk de Windows toets + X toets tegelijkertijd in, klik dan op Command Prompt (Admin).
    • Voor Windows Vista of 7:  druk de Windows toets en de R toets in. Kies Run en typ dancmd. Klik met de rechtermuisknop op het Command Prompt icoontje en kies dan Run as Administrator om de prompt met alle rechten van de administrator te openen.
    • Voor Windows XP: druk op de Windows toets en dan op de R toets. Kies Run en typ dancmd. Klik daarna op het Command Prompt icoontje.
  3. Als u de command prompt ziet (zwart scherm), typt u: ipconfig /flushdnsen drukt daarna op de Enter toets. Als het goed is krijgt u de volgende bevestiging: “Windows IP Configuration Successfully flushed the DNS Resolver Cache” .

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met het ExpressVPN Ondersteuningsteam via Live Chat

Terug naar boven

Hoe schoont u de DNS op voor Mac OS

1. Druk op ⌘+ Space, typ daarna “Terminal en druk op Enter.
  2. Afhankelijk van uw OS versie onderneemt u een van de volgende acties. Om uw Mac versie te bekijken klikt u op uw Apple menu, daarna kiest u About this Mac.
    • Op Snow Leopard (Mac OS X 10.6.x), typ:
      dscacheutil -flushcache en druk op de Enter toets.
    • Op Lion (Mac OS X 10.7 and 10.8), typ:
      sudo killall -HUP mDNSResponderen druk op de Enter toets.
    • Op Mavericks (Mac OS X 10.9), typ:
      dscacheutil -flushcache;sudo killall -HUP mDNSResponder en druk op de Enter toets.
    • Op Yosemite (Mac OS X 10.10, 10.10.1, 10.10.2, 10.10.3), typ:
      sudo discoveryutil mdnsflushcache en druk op de Enter toets.
    • Op Yosemite (Mac OS X 10.10.4 and 10.10.5), typ:
      sudo dscacheutil -flushcache;sudo killall -HUP mDNSResponder;say cache flusheden druk op de Enter toets.
    • On El Capitan (Mac OS X 10.11), Sierra (macOS 10.12), en High Sierra (macOS 10.13) typ:
      sudo killall -HUP mDNSResponder en druk op de Enter toets.

BELANGRIJK: Wanneer u uw Mac wachtwoord intikt, ziet u niet wat u typt. Als u geen foutmelding krijgt is het opschonen gelukt.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met het ExpressVPN Ondersteuningsteam via Live Chat

Terug naar boven

3. De DNS-instellingen handmatig configureren

Het is mogelijk dat uw computer niet automatisch verbinding maakt met onze DNS servers. In dat geval moet u misschien uw computer handmatig configureren met de IP adressen van onze DNS server. Ga naar een van de volgende hoofdstukken, afhankelijk van uw operating system:

Nu uw computer is geconfigureerd voor onze DNS servers, moet u misschien oude DNS gegevens opschonen, zoals beschreven in de vorige stap.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met het ExpressVPN Ondersteuningsteam via Live Chat

Terug naar boven

4. De proxy-instellingen handmatig configureren

Zorg ervoor dat uw browser is ingesteld om proxy of geen-proxy automatisch te detecteren. Ga naar de instructies voor uw browser:

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met het ExpressVPN Ondersteuningsteam via Live Chat

Terug naar boven

5. Contact opnemen met het Ondersteunings Team

Blijft het probleem zich voordoen? Neem voor instant ondersteuning contact op met het ExpressVPN Ondersteuningsteam via Live Chat