Tärkeää: Jos olet maassa, jossa esiintyy paljon internet-sensuuria, ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi välittömästi apua. Jos olet asentanut ExpressVPN:n manuaalisesti, suosittelemme käyttämään ExpressVPN-sovellusta parhaan suorituskyvyn takaamiseksi.

Tämä opas kertoo, kuinka korjata yhteysnopeuden ongelmia kun ExpressVPN-yhteys on käynnissä.

Tarvittava yhteysnopeus ja kaistanleveys riippuvat siitä, kuinka nettiä käytetään. Yleisesti netin selaaminen ja sähköpostin käyttö vaatii nopeudelta vain 5–10 Mbps (megabittiä sekunnissa). Suoratoistaminen, verkkopelaaminen ja latausten tekeminen vaatii parempia nopeuksia riippuen siitä, millainen suoratoistaminen on kyseessä ja kuinka monta laitetta on yhdistettynä samaan verkkoon.

Netin käyttöSuositeltava yhteysnopeus
HD (high-definition) -suoratoistaminen, verkkopelaaminen, lataaminen, vain muutama laite samassa verkossa10–25 Mbps
Full HD (high-definition) -suoratoistaminen, verkkopelaaminen, lataaminen, monta laitetta samassa verkossa25–40 Mbps
Ultra HD (high-definition) -suoratoistaminen, verkkopelaaminen, lataaminen, suuri määrä laitteita samassa verkossa40> Mbps

Jos yhteytesi on hidas tai ei vastaa odotuksiasi, syynä saattaa olla:

• Valittu VPN-palvelinsijainti on kaukana todellisesta sijainnistasi.
  • VPN:n ja internet-palveluntarjoajasi välillä on heikko yhdistettävyys.
  • Sijainnissasi on hitaat yhteysnopeudet.
  • Yhteytesi tyyppi (langalliset yhteydet ovat vakaampia kuin langattomat yhteydet).
  • Laitteesi tyyppi (esim. puhelin tai kannettava tietokone) ja prosessorin teho.

Vianmääritys vaiheittain

Noudata seuraavia vianmääritysvaiheita ratkaistaksesi yhteysongelmasi. Kokeile jokaisen vaiheen jälkeen, onko ongelma korjaantunut. Jos on, voit jättää loput vaiheista suorittamatta.

1. Lataa ExpressVPN:n viimeisin versio
  2. Yhdistä toiseen VPN-palvelinsijaintiin
  3. Vaihda VPN-protokollasi
  4. Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen

1. Lataa ExpressVPN:n viimeisin versio

Tarkista, käytätkö ExpressVPN:n viimeisintä versiota. Jos et, niin lataa se.

Ota käyttöön ExpressVPN-sovellus:

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi heti apua.

Takaisin sivun alkuun

2. Yhdistä toiseen VPN-palvelinsijaintiin

Yhdistä toiseen VPN-palvelinsijaintiin Suositukset-sijaintilistalta.

Yhdistä toiseen palvelinsijaintiin…

Jos huomaat internet-yhteytesi nopeutuvan yhdistettyäsi toiseen VPN-palvelinsijaintiin, aiemmin käyttämässäsi palvelinsijainnissa saattaa olla väliaikaisesti ongelmia. Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen ongelmaa koskien ja käytä sillä välin toisia VPN-palvelinsijainteja.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi heti apua.

Takaisin sivun alkuun

3. Vaihda VPN-protokollasi

VPN-protokollat ovat metodeja, joita laitteesi käyttää VPN-palvelimeen yhdistääkseen.

Saadaksesi parhaan käyttökokemuksen ExpressVPN suosittelee käyttämään Automaattinen-protokollavalintaa, joka on oletuksena päällä.

Jos ExpressVPN:ään yhdistäminen Automaattinen-asetuksella ei onnistu, kokeile muita protokollia seuraavassa järjestyksessä (jos saatavilla):

1. Lightway – TCP
  2. Lightway – UDP
  3. OpenVPN – TCP
  4. OpenVPN – UDP
  5. IKEv2

Näin vaihdat protokollan…

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi heti apua.

Takaisin sivun alkuun

4. Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen

Jos olet kokeillut kaikkia ylläolevia vaiheita, mutta yhteytesi on silti hidas, ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi heti apua.

Voit myös lähettää ExpressVPN-sovelluksen kautta diagnostiikkatietosi, jotka voivat paljastaa ongelmasi syyn. ExpressVPN:n asiakastuki ottaa sinuun yhteyttä, kun he ovat vastaanottaneet tietosi.

Windows tai Mac

1. NapautaMenu icon. > Apu ja tuki > Diagnostiikkatiedot.
  2. Napauta Ota yhteyttä tukeen.
  3. Kerro kohtaamastasi ongelmasta tekstilaatikossa.
  4. Rastita laatikko, jonka vieressä lukee Sisällytä tiedot viimeaikaisista yhteysvirheistä tai Sisällytä diagnostiikkatiedot.
  5. Napauta Lähetä tukeen.
  6. Odota, kunnes ExpressVPN:n asiakastuki ottaa sinuun yhteyttä sähköpostitse.

Android

1. Paina Tuki > Lähetä sähköposti.
  2. Kerro kohtaamastasi ongelmasta tekstilaatikossa.
  3. Ota käyttöön Sisällytä diagnostiikkatiedot.
  4. Paina Send icon.
  5. Odota, kunnes ExpressVPN:n asiakastuki ottaa sinuun yhteyttä sähköpostitse.

iOS

1. Paina Tuki > Lähetä sähköposti.
  2. Kerro kohtaamastasi ongelmasta tekstilaatikossa.
  3. Ota käyttöön Sisällytä diagnostiikkatiedot.
  4. Paina Lähetä.
  5. Odota, kunes ExpressVPN:n asiakastuki ottaa sinuun yhteyttä sähköpostitse.

Linux

1. Kirjoita Komentoriviin seuraava komento: expressvpn diagnostic
  2. Kopioi diagnostiikkatiedot.
  3. Liitä tiedot ExpressVPN:n live chatiin.

Reitittimet

1. Kirjaudu sisään reitittimeesi, joka käyttää ExpressVPN:ää.
  2. Valitse Apu ja tuki > Diagnostiikkatiedot.
  3. Valitse Lataa kaikki lokit.
  4. Lähetä diagnostiikkatiedot ExpressVPN:n live chatiin.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi heti apua.