Tässä oppaassa kerrotaan, miten löydät yksityisen IP-osoitteesi ja reitittimesi oletusyhdyskäytävän osoitteen.

Siirry osioon…

Yksityisen IP-osoitteen hakeminen
Reitittimen yhdyskäytävän osoitteen hakeminen

Yksityisen IP-osoitteen hakeminen

Kun olet yhteydessä internetiin, lähiverkkosi reititin määrää laitteellesi yksityisen IP-osoitteen. Toisin sanoen samaa lähiverkkoa käyttävillä laitteilla on erilaiset yksityiset IP-osoitteet. Laitteen yksityinen IP-osoite ei ole sama kuin sen julkinen IP-osoite, joka lähiverkon ulkopuolisille laitteille näytetään.

Kun tiedät yksityisen IP-osoitteesi, voit helpommin muokata verkkoon liittyviä asetuksia.

Windows

1. Klikkaa ruudun vasemmasta alareunasta löytyvää Windows Start button.-kuvaketta. Suorita haku hakusanalla ”cmd” ja valitse Komentokehote.

Suorita haku hakusanalla cmd ja valitse Komentokehote.

2. Kirjoita Komentokehotteessa
ipconfigPaina Enter.

3. Laitteesi yksityinen IP-osoite näkyy kohdassa IPv4 Address.

Laitteesi yksityinen IP-osoite näkyy kohdassa IPv4 Address.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua pikimmiten.

Takaisin sivun alkuun

Mac

1. Klikkaa ruudun vasemmasta yläreunasta löytyvää "Apple" icon.-kuvaketta. Sen jälkeen valitse Järjestelmäasetukset.
  2. Valitse Verkko > Wi-Fi.macOS-verkkoasetusten käyttöliittymä
  3. Klikkaa Lisävalinnat…Kuvakaappaus macOS:n järjestelmäasetusten käyttöliittymästä kohdasta Verkko > Wi-Fi
  4. Avaa TCP/IP-välilehti. Laitteesi yksityinen IP-osoite näkyy kohdassa IP-osoite.TCP/IP -välilehti macOS:n verkkoasetuksissa

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua pikimmiten.

Takaisin sivun alkuun

iOS

1. Avaa Asetukset.
  2. Valitse Wi-Fi.
  3. Napauta sen Wi-Fi-verkon nimeä, johon laitteesi on yhdistetty.
  4. Laitteesi yksityinen IP-osoite näkyy kohdassa IP-osoite.
    Laitteesi yksityinen IP-osoite näkyy kohdassa IP-osoite.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua pikimmiten.

Takaisin sivun alkuun

Android

Useimmat Android-laitteet

1. Avaa Asetukset.
  2. Valitse Wi-Fi ja napauta käyttämääsi Wi-Fi-verkkoa.
  3. Napauta Lisäasetukset. Laitteesi yksityinen IP-osoite näkyy kohdassa IP-osoite.
    Laitteesi yksityinen IP-osoite näkyy kohdassa IP-osoite.

Samsungin Android-laitteet

1. Avaa Asetukset > Yhteydet > Wi-Fi.
    Napauta Wi-Fi.
  2. Napauta käytössäsi olevan Wi-Fi-verkon vierestä löytyvää "Settings" icon.-kuvaketta.
    Napauta käytössäsi olevan Wi-Fi-verkon vierestä löytyvää ratas-kuvaketta.
  3. Laitteesi yksityinen IP-osoite näkyy kohdassa IP-osoite.
    Laitteesi yksityinen IP-osoite näkyy kohdassa IP-osoite.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua pikimmiten.

Takaisin sivun alkuun

Reitittimen yhdyskäytävän osoitteen hakeminen

Kun olet yhteydessä internetiin, reitittimelläsi (kutsutaan usein myös oletusyhdyskäytäväksi) on IP-osoite. Oletusyhdyskäytäväsi kuljettaa liikenteen lähiverkostasi toisiin verkkoihin tai internetiin ja takaisin sinulle.

Kun tiedät, miten saat pääsyn oletusyhdyskäytävän tietoihin, voit helpommin tehdä vianmäärityksiä ja muuttaa reitittimen asetuksia.

Windows

1. Klikkaa ruudun vasemmasta alareunasta löytyvää Windows Start button.-kuvaketta. Suorita haku hakusanalla ”cmd” ja valitse Komentokehote.
    Suorita haku hakusanalla cmd ja valitse Komentokehote.
  2. Kirjoita KomentokehotteessaipconfigPaina Enter.
    Kirjoita Komentokehotteeseen “ipconfig”.
  3. Oletusyhdyskäytäväsi näkyy kohdassa Default Gateway.
    Oletusyhdyskäytäväsi IP-osoitteesi näkyy kohdassa Default Gateway

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua pikimmiten.

Takaisin sivun alkuun

Mac

1. Klikkaa ruudun vasemmasta yläreunasta löytyvää "Apple" icon.-kuvaketta. Sen jälkeen valitse Järjestelmäasetukset.
  2. Valitse Verkko > Wi-Fi.macOS-verkkoasetusten käyttöliittymä
  3. Klikkaa Lisävalinnat…Kuvakaappaus macOS:n järjestelmäasetusten käyttöliittymästä kohdasta Verkko > Wi-Fi
  4. Avaa TCP/IP-välilehti. Reitittimesi yhdyskäytävä näkyy kohdassa Reititin.Reitittimen IP-osoite macOS:n verkkoasetuksissa

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua pikimmiten.

Takaisin sivun alkuun

iOS

1. Avaa Asetukset ja valitse Wi-Fi.
  2. Napauta sen Wi-Fi-verkon nimeä, johon laitteesi on yhdistetty.
  3. Oletusyhdyskäytäväsi IP-osoite näkyy kohdassa Reititin.

Oletusyhdyskäytäväsi IP-osoite näkyy kohdassa Reititin.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua pikimmiten.

Takaisin sivun alkuun

Android

Useimmat Android-laitteet

1. Avaa Asetukset.
  2. Valitse Wi-Fi ja napauta käyttämääsi Wi-Fi-verkkoa.
  3. Napauta Lisäasetukset. Oletusyhdyskäytäväsi IP-osoite näkyy kohdassa Yhdyskäytävä.
    Oletusyhdyskäytäväsi IP-osoite näkyy kohdassa Yhdyskäytävä.

Samsungin Android-laitteet

1. Avaa Asetukset > Yhteydet > Wi-Fi.
    Napauta Wi-Fi.
  2. Napauta käytössäsi olevan Wi-Fi-verkon vierestä löytyvää "Settings" icon.-kuvaketta.
    Napauta käytössäsi olevan Wi-Fi-verkon vierestä löytyvää ratas-kuvaketta.
  3. Napauta Lisäasetukset.
  4. IP-asetukseksi valitse Staattinen.
    Napauta Staattinen.
  5. Oletusyhdyskäytäväsi IP-osoite näkyy kohdassa Yhdyskäytävä.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua pikimmiten.