Bemærk: Du skal bruge en DD-WRT-firmware, der kan køre de nyeste VPN-konfigurationer og har et minimum på 8 MB hukommelse.

Denne vejledning viser dig, hvordan du konfigurerer ExpressVPN på din DD-WRT-router ved hjælp af OpenVPN-protokollen.

Det er ikke sikkert, at alle ExpressVPN-placeringer er tilgængelige for manuelt konfigurerede forbindelser.

Vigtigt: Mens du kører OpenVPN 2.6, kan du støde på en advarsel, der siger: “—-keysize is DEPRECATED”. Det skyldes, at ExpressVPN har muligheden for keysize i .ovpn-filen. Denne advarsel påvirker ikke VPN-funktionaliteten, da OpenVPN 2.6 blot vil ignorere linjen uden yderligere konsekvenser.

Hvis du vil fjerne denne advarsel, skal du åbne .ovpn-filen med en teksteditor og enten:

1. slette linjen, der indeholder keysize
    eller
  2. tilføje # foran keysize (#keysize 256).

Alternativt kan du ignorere advarslen, uden at det har negative virkninger.

Vigtigt: OpenVPN’s manuelle konfiguration tilbyder ikke de samme sikkerheds- og databeskyttelsesfordele som ExpressVPN-appen. Hvis din router ikke understøtter AES-NI (f.eks. ASUS RT-AC86U), kan du opleve lejlighedsvise hastighedsproblemer, når du bruger OpenVPN’s manuelle konfiguration. Hvis du befinder dig i et land med meget internetcensur, anbefales det, at bruge ExpressVPN-appen for en mere stabil VPN-forbindelse.

Hvis du vil konfigurere ExpressVPN på din DD-WRT-router, skal du først downloade OpenVPN-konfigurationsfilerne fra din ExpressVPN-kontoindstillingsside. Dette giver dig mulighed for at oprette forbindelse til ExpressVPN-servere. Følg disse instruktioner for at konfigurere din router med OpenVPN.

Gå til…

1. Find dine ExpressVPN-kontooplysninger
2. Opsæt din router
3. Konfigurér dine ExpressVPN-nøgler og -certifikater
4. Tjek din forbindelsesstatus

1. Find dine ExpressVPN-kontooplysninger

Gå til ExpressVPN’s opsætningsside. Hvis du bliver bedt om det, skal du angive dine ExpressVPN-loginoplysninger og klikke på Log ind.

Angiv dine kontooplysninger, og klik derefter på "Log ind".

Angiv den bekræftelseskode, der bliver sendt til din e-mail.

Til højre, når OpenVPN allerede er valgt for dig, vil du se dit brugernavn, din adgangskode og en liste over OpenVPN-konfigurationsfiler.

OpenVPN er allerede valgt for dig, og du vil se dit brugernavn, din adgangskode og en liste over OpenVPN-konfigurationsfiler.

Klik på de(t) sted(er), du ønsker, for at downloade .ovpn-filen.

Hold dette browservindue åbent. Du får brug for disse oplysninger til opsætningen senere.

Har du brug for hjælp? Kontakt ExpressVPN’s supportteam for øjeblikkelig hjælp.

Tilbage til toppen

2. Opsæt din router

Skriv IP-adressen for routerens administratorpanel i din browsers adresselinje. Som standard er dette 192.168.0.1 (hvis din routers IP-adresse tidligere er blevet ændret, og du ikke kan huske den, kan du finde den i dine enhedsindstillinger).

Log ind med din routers brugernavn og adgangskode (som standard er begge admin).

Klik på fanen Tjenester øverst på siden, og klik derefter på underfanen VPN.

Under OpenVPN Client skal du aktivere valgmuligheden Start OpenVPN Client. Dette vil vise OpenVPN-konfigurationspanelet.

De næste trin kan variere afhængigt af versionen af din DD-WRT-firmware. Se afsnittet, der er relevant for din DD-WRT-version.

Versioner af DD-WRT med brugergodkendelse
Versioner af DD-WRT uden brugergodkendelse

For versioner af DD-WRT med brugergodkendelse

Hvis din DD-WRT-firmware har brugergodkendelse, skal din skærm se ud som grænsefladen i nedenstående trin. Angiv følgende oplysninger:

• Server-IP/-navn: For at få din servers IP/navn skal du højreklikke på .ovpn config-filen og åbne den med et hvilken som helst tekstredigeringsværktøj. Du vil se serveradressen mellem ordet “remote” og det fircifrede portnummer. Kopiér og indsæt serveradressen i dette felt.
    Kopiér og indsæt serveradressen.
  • Port: Angiv nummeret efter serverens IP/navn i .ovpn-filen.
  • Tunnelenhed: Vælg TUN.
  • Tunnelprotokol: Vælg UDP.
  • Krypteringsindkodning: Vælg AES-256CBC.
  • Hash-algoritme: VælgSHA512.
  • Brugergodkendelse: Vælg Aktivér.
  • Brugernavn: Angiv det brugernavn, du fandt tidligere.
  • Adgangskode: Angiv den adgangskode, du fandt tidligere.
  • Avancerede indstillinger: Vælg Aktivér.
  • TLS-chiffer: Vælg Ingen.
  • L2O-komprimering: Vælg Adaptiv.
  • NAT: Vælg Aktivér.
  • Tunnel UDP Fragment: Skriv 1450.
  • Tunnel UDP MSS-Fix: Vælg Aktivér.
  • nsCertType-verifikation: Afkryds feltet.

Angiv oplysningerne for at konfigurere din router med OpenVPN.

Følg derefter disse instruktioner for at konfigurere dine ExpressVPN-nøgler og -certifikater.

For versioner af DD-WRT uden brugergodkendelse

Hvis din DD-WRT-firmware ikke har brugergodkendelse, skal du følge nedenstående trin:

Kig efter tekstboksen Yderligere konfiguration, og angiv denne kommando:

auth-user-pass /tmp/auth.txt

Angiv derefter følgende oplysninger:

• Server-IP/-navn: For at få din servers IP/navn skal du højreklikke på .ovpn config-filen og åbne den med et hvilken som helst tekstredigeringsværktøj. Du vil se serveradressen mellem ordet “remote” og det fircifrede portnummer. Kopiér og indsæt serveradressen i dette felt.
    Kopiér og indsæt serveradressen.
  • Port: Angiv nummeret efter serverens P/navn i .ovpn-filen.
  • Tunnelenhed: Vælg TUN.
  • Tunnelprotokol: Vælg UDP.
  • Krypteringsindkodning: Vælg AES-256CBC.
  • Hash-algoritme: Vælg SHA512.
  • Brugergodkendelse: Vælg Aktivér.
  • Brugernavn: Angiv det brugernavn, du fandt tidligere.
  • Adgangskode: Angiv den adgangskode, du fandt tidligere.
  • Avancerede indstillinger: Vælg Aktivér.
  • TLS-chiffer: Vælg Ingen.
  • L2O-komprimering: Vælg Adaptiv.
  • NAT: Vælg Aktivér.
  • Tunnel UDP Fragment: Skriv 1450.
  • Tunnel UDP MSS-Fix: Vælg Aktivér.
  • nsCertType-verifikation: Afkryds feltet.

Følg derefter disse instruktioner for at konfigurere dine ExpressVPN-nøgler og -certifikater.

Har du brug for hjælp? Kontakt ExpressVPN’s supportteam for øjeblikkelig hjælp.

Tilbage til toppen

3. Konfigurér dine ExpressVPN-nøgler og -certifikater

I feltet Yderligere konfiguration skal du angive følgende:

persist-key
persist-tun
fragment 1300
mssfix 1450
keysize 256

Angiv oplysningerne i feltet Yderligere konfiguration.

I feltet TLS Auth Key skal du kopiere teksten mellem tagget <tls-auth> og </tls-auth> i .ovpn-filen og indsætte den i feltet.

Angiv tekst i feltet TLS Auth Key.

I feltet CA Cert skal du kopiere teksten mellem tagget <ca> og </ca> i .ovpn-filen og indsætte den i feltet.

Angiv tekst i feltet CA Cert.

I feltet Public Client Cert skal du kopiere teksten mellem tagget <cert> og </cert> i .ovpn-filen og indsætte den i feltet.

Angiv tekst i feltet Public Client Cert.

I feltet Private Client Key skal du kopiere teksten mellem tagget <key> og </key> i .ovpn-filen og indsætte den i feltet.

Angiv tekst i feltet Private Client Cert.

Klik på Gem, og klik derefter på Anvend indstillinger for at starte forbindelsen til VPN’en.

Hvis du bruger DD-WRT uden brugergodkendelse, skal du gå til Administration > Kommandoer og angive følgende kommandoer:

echo USERNAMEHERE > /tmp/auth.txt
echo PASSWORDHERE >> /tmp/auth.txt

Klik derefter på Gem opstart.

Gå til Administration > Styring og klik på Genstart router.

Har du brug for hjælp? Kontakt ExpressVPN’s supportteam for øjeblikkelig hjælp.

Tilbage til toppen

4. Tjek din forbindelsesstatus

Gå til Status > OpenVPN. Hvis din VPN-forbindelse er opsat, vil du se “TILSLUTTET” og følgende:

Din OpenVPN-forbindelse blev oprettet.

Hvis du ikke kan oprette forbindelse til VPN’en, er din router muligvis blevet indstillet til et forkert tidspunkt og en forkert dato. Dette forhindrer din router i at oprette forbindelse korrekt til VPN-serveren. For at løse dette skal du prøve at nulstille din routers systemtid og oprette forbindelse til VPN’en igen.